Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής πρόθυμη να συμβάλλει για διαμόρφωση σχεδίου προστασίας των υδατικών πόρων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής πρόθυμη να συμβάλλει για διαμόρφωση σχεδίου προστασίας των υδατικών πόρων

Την ανάγκη διεύρυνσης των πολιτικών που θα ενθαρρύνουν και θα ενισχύσουν τις καλές πρακτικές χρήσης των υδατικών πόρων προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζοντας το 1ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό, που ξεκίνησε τις εργασίες του σήμερα, Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, στο Ζάππειο.

Στην έναρξη του συνεδρίου παρέστησαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Κ. Σκρέκας, ο γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ., Τ. Γαιτάνος, η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Δ. Νάννου, και εκπρόσωποι αρμόδιων φορέων. Τοποθετήθηκαν ο σύμβουλος παρά των πρωθυπουργό για το Περιβάλλον, Γ. Κρεμλής, η πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας», Μ. Ζηλεμένου, ο διευθυντής του ΕΚεΠΕΚ, Γ. Τσάλτας, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης «Κλεισθένης», Μ. Χριστάκης.

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης εστίασε στην αξία του νερού για τη ζωή, την ανάπτυξη και το περιβάλλον και υπογράμμισε ότι η Αττική έχει το προνόμιο να διαθέτει άριστη ποιότητα νερού, το οποίο δεν είναι αυτονόητο για τις περισσότερες Ευρωπαϊκές Περιφέρειες.

«Για πολλές δεκαετίες τα έργα και τα μέτρα για το νερό λαμβάνονταν και υλοποιούνταν από μια μικρή ομάδα ανθρώπων στα αντίστοιχα υπουργεία με αποσπασματικά κριτήρια και μονοσήμαντη στόχευση» τόνισε και αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές που έφερε στη Διαχείριση των Υδατικών Πόρων ευρωπαϊκή οδηγία, η οποία εισάγει πολλά νεωτεριστικά στοιχεία ως προς τους σκοπούς και τον τρόπο υλοποίησής της.

Μεταξύ άλλων, όπως τόνισε, μετατοπίζονται οι στόχοι από την κατανάλωση στην προστασία των πόρων και του περιβάλλοντος ενώ ως προς την υλοποίηση της οδηγίας πλέον κρίνεται ως βασικό η συμμετοχή των ενδιαφερομένων σε όλα τα στάδια της διαδικασίας της διαχείρισης.

«Η εφαρμογή της Οδηγίας στα κράτη – μέλη, παρά τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα εφαρμογής, συνεισφέρει στην ορθολογική διαχείριση, στην ήπια αξιοποίηση των πόρων, στη συνετή κατανάλωση και στην προστασία του περιβάλλοντος» επισήμανε και ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του λέγοντας: «Η Περιφέρεια Αττικής είναι πρόθυμη να συμβάλλει σε δράσεις και παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση ενός σχεδίου προστασίας και ορθής διαχείρισης των υδατικών πόρων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet