Γ. Πατούλης: Η προστασία των αδέσποτων ζώων αποτελεί έναν διαχρονικό στόχο μας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Η προστασία των αδέσποτων ζώων αποτελεί έναν διαχρονικό στόχο μας

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

Η προστασία των αδέσποτων ζώων αποτελεί ένα διαχρονικό στόχο μας. Είναι σημαντικό, Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ Βαθμού, σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση και τους εμπλεκόμενους φορείς (Οργανώσεις, Ομοσπονδίες, Συνομοσπονδίες, Συλλόγους, Ενώσεις και ομάδες), να συντονίσουμε τις ενέργειές μας προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο εγκατάλειψης των ζώων συντροφιάς. Ταυτόχρονα, οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και δράσεις για την εξασφάλιση στέγης, φαγητού και περίθαλψης τους.

Ως Περιφέρεια Αττικής συμβάλλουμε ενεργά σε ζητήματα που αφορούν τόσο στα αδέσποτα, όσο και συνολικά στα ζώα συντροφιάς. Μεταξύ άλλων, κατά την περίοδο της πανδημίας έχουμε εξασφαλίσει σημαντικές ποσότητες τροφής για τα αδέσποτα, ενώ χρηματοδοτούμε την εξασφάλιση ενός ασθενοφόρου και μιας γεννήτριας για τις ανάγκες του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ).

Παράλληλα, συνεργαζόμαστε στενά με τις φιλοζωικές οργανώσεις, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Στο πλαίσιο αυτό πρόσφατα, πραγματοποιήσαμε ειδική θεματική τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από 120 εθελοντικές Οργανώσεις, Ομοσπονδίες, Συνομοσπονδίες, Συλλόγους, Ενώσεις και ομάδες. Στην τηλεδιάσκεψη είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να εκφράσουμε τους προβληματισμούς μας για το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, που αφορά στα θέματα της φιλοζωίας στην Ελλάδα.

Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση οφείλει να λάβει υπόψη της όλες τις προτάσεις που της έχουν κατατεθεί από τους αρμόδιους φορείς, τις Οργανώσεις και τις Ομοσπονδίες σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο.  Η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος επικουρικής βοήθειας για την ευζωία των αδέσποτων ζώων είναι επιβεβλημένη. Στην Περιφέρεια Αττικής έχουμε δεσμευθεί, μαζί με τους ανθρώπους που ασχολούνται ενεργά με αυτά τα θέματα, ότι θα έχουμε μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας. Για μας τα ζώα συντροφιάς αποτελούν μέλη της οικογένειας, μέλη της γειτονιάς, μέλη των υγιών πόλεων μας. Οφείλουμε να συμβάλλουμε, ο καθένας από τη θέση ευθύνης που έχει, στην καλύτερη επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που υπάρχουν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet