Γ. Πατούλης: Να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα

Με αφορμή τον αυριανό (4/5) εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, εξέδωσε το εξής μήνυμα:

Η Πρωτομαγιά αποτελεί μέρα ορόσημο για όλους τους εργαζόμενους και σήμερα, σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία που βιώνουμε, το διαχρονικό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, που μας υπενθυμίζει την αξία και σημασία της αξιοπρέπειας στην εργασία, παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, ο εορτασμός βρίσκει τη χώρα μας και σχεδόν όλες τις χώρες του πλανήτη στη δίνη μίας υγειονομικής κρίσης η οποία, εκτός από τον φόβο για την ανθρώπινη ζωή, έχει δοκιμάσει την οικονομία και τον επιχειρηματικό κόσμο, ο οποίος καλείται σιγά- σιγά να ξανασταθεί στα πόδια του, σε συνθήκες πίεσης και αβεβαιότητας.

Ωστόσο, σε σχέση με την περσινή χρονιά, η ελπίδα είναι πιο δυνατή και η επιστροφή στην κανονικότητα είναι κοντά μας. Είμαστε στην αρχή του τέλους αυτής της περιπέτειας και είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα καταφέρουμε να βγούμε νικητές.

Το μεγάλο στοίχημα, όμως, και η μεγάλη πρόκληση αυτή την περίοδο, εκτός από την προστασία της ανθρώπινης ζωής, είναι και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, όπως και των εργασιακών δικαιωμάτων. Σήμερα απαιτείται από όλους μας, περισσότερο από ποτέ, να αγωνιστούμε και να εργαστούμε για τη διαμόρφωση συνθηκών που θα διασφαλίζουν τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και ένα σταθερό μέλλον για τους πολίτες. Οφείλουμε να είμαστε δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους που αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν με αβεβαιότητα το εργασιακό μέλλον, ενώ πλανάται συνεχώς ο φόβος της ανεργίας.

Ως Περιφέρεια Αττικής έχουμε ως προτεραιότητα δράσεις και πολιτικές που συμβάλλουν στη διεύρυνση των θέσεων εργασίας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους, ακούγοντας τις ανάγκες τους και διευκολύνοντας με κάθε τρόπο το έργο τους, καθώς τους θέλουμε συμμάχους και συνοδοιπόρους στην προσπάθεια που καταβάλλουμε να αλλάξει πρόσωπο η Αττική.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet