Γ. Πατούλης: Ούτε ξεχνούμε, ούτε θα μείνουμε άπραγοι – Η τραγωδία στο Μάτι μένει ανεξίτηλη στην ψυχή μας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Ούτε ξεχνούμε, ούτε θα μείνουμε άπραγοι – Η τραγωδία στο Μάτι μένει ανεξίτηλη στην ψυχή μας

Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από την 23η Ιουλίου του 2018, όταν οι φλόγες τύλιξαν περιοχές της ανατολικής Αττικής, με αποτέλεσμα 102 συνάνθρωποί μας να χάσουν τη ζωή τους, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σημειώνει ότι «οφείλουμε όλοι να επικαιροποιούμε τη δέσμευσή μας πως ούτε θα ξεχάσουμε, ούτε μένουμε άπραγοι».

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

H 23η Ιουλίου είναι μία «μαύρη» επέτειος για τη χώρα, καθώς συμπληρώνονται τρία χρόνια από την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Την ημέρα που 102 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους τόσο άδικα, πληρώνοντας λάθη και ανεπάρκειες.

Ένα είναι βέβαιο. Όλα τα θύματα θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στο μυαλό και την καρδιά μας.

Ωστόσο αυτό δεν αρκεί.

Ως καλύτερο φόρο τιμής στα αδικοχαμένα θύματα οφείλουμε όλοι να επικαιροποιούμε τη δέσμευσή μας πως ούτε θα ξεχάσουμε, ούτε μένουμε άπραγοι.

Ως Περιφέρεια Αττικής, με συνεχείς παρεμβάσεις και σχέδιο, θωρακίζουμε την περιοχή, όπως και όλη την Αττική, ώστε να μην ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία. Παράλληλα, με στοχευμένες δράσεις, στηρίζουμε έμπρακτα τους πληγέντες, για να επανέλθει η κανονικότητα στην περιοχή.

Αυτοδιοίκηση και κεντρική διοίκηση θα συνεχίσουμε να συμπορευόμαστε και να συμβάλλουμε στη θεραπεία των πληγών των κατοίκων της περιοχής. Σκοπός είναι, μέσα από την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουμε στη διάθεση μας, να συμβάλουμε έμπρακτα στην υποστήριξη των πληγέντων. Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet