Γ. Πατούλης: Χρέος μας να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Χρέος μας να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού

Με επίκεντρο τη δρομολόγηση συνεργειών για την ανάδειξη της ιδιαίτερης ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας του Ποντιακού Ελληνισμού, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γ. Βαρυθυμιάδη, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ε. Κοσμίδη, ο πρόεδρος Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Χ. Δημόπουλος και η γενική γραμματέας Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Α. Σωτηριάδου.

Ο κ. Βαρυθυμιάδης ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για τη διαχρονική εποικοδομητική συνεργασία και την έμπρακτη στήριξη του στα Ποντιακά Σωματεία από όλες τις θέσεις στις οποίες έχει θητεύσει, επισημαίνοντας ότι έχει συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια προβολής της παράδοσης του Ποντιακού Ελληνισμού. Παράλληλα κάλεσε τον περιφερειάρχη να δρομολογηθούν κοινές δράσεις πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, υπογραμμίζοντας τη σημασία να πρωτοστατεί η Αττική, σε αυτές τις πρωτοβουλίες.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε κατά τη συζήτηση ότι η στήριξη της Περιφέρειας σε όλους τους Ποντιακούς Συλλόγους και Σωματεία είναι αυτονόητη και δεδομένη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Θα συνδράμουμε με κοινές πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις στην προσπάθεια να διατηρηθούν τα ήθη, τα έθιμα και οι πολιτισμικές παραδόσεις του Ποντιακού Ελληνισμού από τις σύγχρονες γενιές. Βούληση μας είναι η Αττική να λειτουργήσει ως μήτρα από την οποία θα μεταλαμπαδευθούν η μακραίωνη ιστορία και οι  παραδόσεις που τονώνουν τη συνείδηση και ενότητα μας ως Έθνος».

Σε αυτό το πλαίσιο επισήμανε ότι θα υπάρχει διαρκής συνεργασία και διαβούλευση για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών, προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα δημιουργίας μνημείου για τον Ποντιακό Ελληνισμό στην Αττική.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι θα υποστηρίξει την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας πως υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι στην Αττική, οι οποίοι εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας όπου θα μπορούσε να στηθεί το μνημείο, όπως είναι το Πάρκο Τρίτση το οποίο, όπως επισήμανε, είναι στη διαδικασία ανάπλασης με την προοπτική να γίνει Πάρκο των Εθνών.

«Είναι χρέος μας να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη για να διδαχθούν οι νεότερες γενιές για όλες τις μαρτυρικές στιγμές που πέρασε ο Ποντιακός Ελληνισμός. Θα είμαστε δίπλα του και θα στηρίξουμε την προσπάθεια των Ποντίων για τη διατήρηση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Δεν ξεχνάμε», τόνισε ο περιφερειάρχης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet