Γ. Πατούλης: 200 χρόνια μετά το έπος του ’21 το παράδειγμα κάθε φιλέλληνα είναι για πάντα ζωντανό στις καρδιές μας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: 200 χρόνια μετά το έπος του ’21 το παράδειγμα κάθε φιλέλληνα είναι για πάντα ζωντανό στις καρδιές μας

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τελέστηκε, σήμερα, Δευτέρα 19 Απριλίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών η πανηγυρική δοξολογία, στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων για την Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης, που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης, μαζί με την εκπρόσωπο της κυβέρνησης, υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Αθανάσιο Μπούρα, τον εκπρόσωπο του αρχιεπισκόπου θεοφιλέστατο επίσκοπο Ευρίπου κ. Χρυσόστομο, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον αντιδήμαρχο Αθηναίων, Ελευθέριο Σκιαδά, υποδέχθηκαν στην είσοδο της Μητρόπολης την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές.

Στη δοξολογία, που πραγματοποιήθηκε με ευλαβική τήρηση όλων των περιοριστικών μέτρων για την προστασία από την πανδημία, παραβρέθηκαν, κατόπιν πρόσκλησης της Περιφέρειας, ο προϊστάμενος Επιτελείου ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο Α’ υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος, υποναύαρχος Νικόλαος Ισαάκογλου, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», πρέσβης Δημήτριος Καραμήτσος-Τζιράς, ο πρόεδρος της Εταιρείας για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό, Κωνσταντίνος Βελέντζας και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό, Πάνος Τριγάζης.

Μετά το πέρας της δοξολογίας, ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Φιλελληνισμού, ο κ. Πατούλης δήλωσε:

«Σήμερα τιμούμε τη μνήμη των χιλιάδων φιλελλήνων, των σπουδαίων αυτών ανθρώπων -επωνύμων και ανωνύμων-, που έδωσαν τα νιάτα τους, την περιουσία τους και ορισμένοι τη ζωή τους για να αποτινάξει το ελληνικό έθνος τα δεσμά της δουλείας.

»Από τα πρώτα επαναστατικά σκιρτήματα, οι φιλέλληνες ενίσχυσαν τις κοινότητες και τις μυστικές οργανώσεις των Ελλήνων της Διασποράς, κατάφεραν να τις ενισχύσουν με κάθε δυνατόν τρόπο και έκαναν γνωστά τα δίκαια αιτήματα των υπόδουλων σε όλο τον κόσμο.

»Μόλις άρχισε ο αγώνας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ελευθερίας και συνέβαλαν τα μέγιστα στην αναγνώριση της Επανάστασης σε όλον τον πλανήτη και στη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου εθνικού κράτους στα Βαλκάνια.

»Οι Έλληνες είμαστε αιωνίως ευγνώμονες στους ξένους ήρωές μας. Διακόσια χρόνια μετά, το παράδειγμά τους είναι για πάντα ζωντανό στις καρδιές μας, να μας δείχνει το καθήκον κάθε ελεύθερου ανθρώπου να μάχεται μέχρις εσχάτων για την ελευθερία, το δίκαιο και την αξιοπρέπεια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet