Γ. Πατούλης: Mπαίνουμε σε νέα εποχή στο ζήτημα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Πατούλης: Mπαίνουμε σε νέα εποχή στο ζήτημα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων

Στα χέρια του Αρμόδιου Αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ν. Παπαθανάση, καθώς και του γενικού γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), Ο. Καβαλάκη, βρίσκονται οι φάκελοι που υπέβαλε σήμερα (30/10) ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, προκειμένου να προχωρήσει μέσω ΣΔΙΤ, η υλοποίηση των μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων του Κεντρικού Τομέα Αθηνών και του Πειραιά, όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία υπηρεσιακών στελεχών, ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί τις δεσμεύσεις της και με γρήγορα βήματα συμβάλλει στην πραγματοποίηση σημαντικών έργων για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

«Με τη στενή συνεργασία των εμπλεκόμενων υπουργείων γυρίζουμε οριστικά σελίδα και μπαίνουμε σε μία νέα εποχή στο ζήτημα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων. Καταθέσαμε σήμερα τους φακέλους για την υπαγωγή των δύο μονάδων διαχείρισης στερεών αποβλήτων της Αττικής στον Νόμο των ΣΔΙΤ. Με τη στενή συνεργασία των αρμόδιων υπουργείων και των υπηρεσιών της Κεντρικής Διοίκησης το επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας με σκοπό τα έργα να έχουν εκκινήσει έως το τέλος του 2021. Παρά τις τεράστιες δυσκολίες που έχουν ανακύψει λόγω πανδημίας είμαστε εντός των χρονοδιαγραμμάτων μας και προχωράμε σε αυτό που δεσμευθήκαμε στους συμπολίτες μας. Θα κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να μην επιτρέψουμε οι κάτοικοι της Αττικής να ζήσουν με τα σκουπίδια στην πόρτα τους», σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανάσης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την υλοποίηση ενός νέου σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττικής και υπογράμμισε ότι έχει δώσει εντολή όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες να συνεργαστούν στενά με τα στελέχη της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ, προκειμένου να τρέξουν χωρίς καθυστερήσεις όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για να υλοποιηθούν μέσω ΣΔΙΤ δύο σημαντικά έργα, όπως είναι οι συγκεκριμένες μονάδες επεξεργασίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet