Γ. Σγουρός: «Μπλόκο» στην ανάθεση σε συγκεκριμένο δικηγόρο των αγωγών πολιτών για Μάτι και Μάνδρα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Γ. Σγουρός: «Μπλόκο» στην ανάθεση σε συγκεκριμένο δικηγόρο των αγωγών πολιτών για Μάτι και Μάνδρα

Για «μπλόκο» από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, «μετά τη σφοδρή αντίδραση του Γιάννη Σγουρού για τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος» συνάντησε η πρόταση της διοίκησης Πατούλη «να ανατεθούν απευθείας σε δικηγόρο της αρεσκείας του, με εκτιμώμενη αμοιβή δεκάδων χιλιάδων ευρώ», ο χειρισμός των υποθέσεων των αγωγών που έχουν ασκήσει πολίτες κατά της Περιφέρειας Αττικής για «τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα και τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι» κάνει λόγο η παράταξη του πρώην περιφερειάρχη, Ανεξάρτη Αυτοδιοίκηση Αττικής.

Στην τοποθέτησή του ο Γ. Σγουρός, όπως αναφέρει η παράταξη, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του, καθώς «η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει πλήρως στελεχωμένη νομική υπηρεσία, με έγκριτους νομικούς, και άρα ο χειρισμός των υποθέσεων μπορεί γίνει χωρίς οικονομική επιβάρυνση», ενώ «ο δικηγόρος με τον οποίο ο κ. Πατούλης έχει συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν και στον οποίο ήθελε να κάνει την ανάθεση, δεν έχει οποιοδήποτε στοιχείο εμπειρίας σε θέματα αγωγών διοικητικού δικαίου (ποινικολόγος)!».

Η Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής υποστηρίζει ότι, σύμφωνα με το άρθρο 176 του ν.3852/2010 («Καλλικράτης»), δίδεται η δυνατότητα στην Οικονομική Επιτροπή να αποφασίζει, όλως κατ’ εξαίρεση, την ανάθεση σε εξωτερικούς δικηγόρους υποθέσεων που έχουν ιδιαίτερη σημασία για τα συμφέροντα της Περιφέρειας, εφόσον όμως απαιτούν εξειδικευμένη γνώση ή εμπειρία.

Το θέμα κατέληξε στο Περιφερειακό Συμβούλιο να αποφασίσει, μετά από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, με σύμπραξη και θετική ψήφο της παράταξης της κ. Δούρου, στις αρχές Αυγούστου, τονίζει η παράταξη του κ. Σγουρού, προσθέτοντας: «Και τούτο, χωρίς το θέμα να εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη, ως δήθεν κατεπείγον και παρά το ότι οι υποθέσεις θα εκδικασθούν, σχεδόν στο σύνολό τους, μετά από δύο ή τρία χρόνια».

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο κ. Σγουρός τόνισε: «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει παιχνίδια με το δημόσιο χρήμα. Οι πόροι της Περιφέρειας είναι οι φόροι των Ελλήνων φορολογουμένων και πρέπει να επιστρέφουν σε αυτούς υπό τη μορφή έργων. Η παράταξή μας είναι έτοιμη να προσφύγει στον Εισαγγελέα και σε κάθε αρμόδια Αρχή, εφόσον διαπιστώσει διασπάθιση δημοσίου χρήματος».

Τέλος, η Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής σημειώνει ότι στην ψηφοφορία επί του θέματος η παράταξη της τέως περιφερειάρχη ψήφισε «λευκό».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet