Διαγνωστικά τεστ για την Covid-19 σε δομές της Αίγινας την Τετάρτη 12/8 με πρωτοβουλία του Γ. Πατούλη
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Διαγνωστικά τεστ για την Covid-19 σε δομές της Αίγινας την Τετάρτη 12/8 με πρωτοβουλία του Γ. Πατούλη

Με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του ΙΣΑ, Γιώργου Πατούλη, κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών που στελεχώνουν τις Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου «ΕΡΜΗΣ» της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ σε συνεργασία με την ομάδα Αιγαίου, θα μεταβεί αύριο Τετάρτη 12 Αυγούστου στην Αίγινα, προκειμένου να διενεργήσει διαγνωστικά τεστ για την Covid-19, σε δομές του νησιού.

Υπό το συντονισμό του επικεφαλής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας και υπευθύνου του προγράμματος, Π. Ευσταθίου, αύριο το πρωί στις 9 π.μ. παρουσία του περιφερειάρχη, θα αναχωρήσουν για την Αίγινα, από την περιοχή Γλύστρα στο Λαγονήσι (Λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου, Καλύβια Θορικού 19010), σκάφη της ομάδας Αιγαίου με το κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, οι οποίοι θα προχωρήσουν στη λήψη ρινοφαρυγγικών δειγμάτων, τα οποία θα εξεταστούν με την τεχνική PCR στο Εθνικό κέντρο αιμοδοσίας.

Ειδικότερα, θα διενεργηθούν έλεγχοι στο προσωπικό, καθώς και στους υπερήλικες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Άγιος Διονύσιος», καθώς και στο προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμενικού Σταθμού της Αίγινας.

Η επιλογή των δομών για την πραγματοποίηση των διαγνωστικών τεστ έγινε εξαιτίας της αυξημένης τουριστικής κίνησης στο νησί, αλλά και της εκτίμησης της επιδημιολογικής επικινδυνότητας των συγκεκριμένων δομών.

Η διοίκηση σημειώνει ότι, μέχρι στιγμής, η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ έχουν πραγματοποιήσει δειγματοληπτικές εξετάσεις σε 2.500 άτομα, συμβάλλοντας έμπρακτα στην καλύτερη θωράκιση της Αττικής από την πανδημία.

Με αφορμή τη διενέργεια των ελέγχων σε δομές της Αίγινας ο κ. Πατούλης επεσήμανε:

«Προτεραιότητά μας αυτή την περίοδο, που είμαστε στην καρδιά της τουριστικής κίνησης, είναι η ενίσχυση της πρόληψης σε δομές υψηλής επικινδυνότητας, που βρίσκονται σε τουριστικούς προορισμούς. Σκοπός μας είναι η αποτελεσματικότερη προάσπιση της υγείας των πολιτών αλλά και ενίσχυσης της ασφάλειας του τουριστικού μας προϊόντος.

»Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς, συντρέχοντας με εξειδικευμένο και στοχευμένο τρόπο την εθνική προσπάθεια για την αναχαίτιση της πανδημίας και την καλύτερη θωράκιση της Αττικής μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet