Διανομή ειδών ΤΕΒΑ σε περισσότερες από 12.000 οικογένειες στην Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Διανομή ειδών ΤΕΒΑ σε περισσότερες από 12.000 οικογένειες στην Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων

Η Περιφέρεια Αττικής διανέμει από τις αρχές Απριλίου τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, σε 12.312 οικογένειες που διαμένουν σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας (ΤΕΒΑ/FEAD), όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, διανομές θα πραγματοποιηθούν έως τις 22 Απριλίου 2021 και περιλαμβάνουν είδη παντοπωλείου, είδη βασικής υλικής συνδρομής, νωπά και είδη οπωροπωλείου καθώς και βρεφικά είδη και είδη υγιεινής.

Ειδικότερα, ήδη πραγματοποιήθηκαν διανομές στους Δήμους Νίκαιας, Τροιζήνας, Πόρου, Αίγινας, Σπετσών και Κυθήρων, επισημαίνει η διοίκηση, προσθέτοντας ότι σήμερα ακολουθεί ο Δήμος Κορυδαλλού.

Το προσεχές πρόγραμμα διανομών ειδών ΤΕΒΑ

  • 7-8-9/4/21 – Δήμος Νίκαιας-Ρέντη.
  • 8/4/21 – Δήμος Αγκιστρίου.
  • 13-14/4/21 – Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
  • 15-16/4/21 – Δήμος Σαλαμίνας.
  • 15-16/4/21 – Δήμος Περάματος.
  • 20-21-22/4/21 – Δήμος Πειραιά.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει σχετικά:

«Η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, είναι ηθική μας υποχρέωση και απόλυτη προτεραιότητά μας. Στόχος μας να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσά για τους πολίτες της Αττικής που έχουν ανάγκη, ενώ για τη νέα προγραμματική περίοδο (2021-2027) θα διεκδικήσουμε, άλλα περίπου 40 εκατ. ευρώ, προκειμένου να στηρίξουμε όσο περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε. Πρόκειται για ένα στοίχημα που έχουμε βάλει, με στόχο να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο και είμαστε αποφασισμένοι να το κερδίσουμε και να πετύχουμε».

Η περιφερειακή αρχή, τέλος, σημειώνει πως οι διανομές πραγματοποιούνται τηρώντας αυστηρά τους κανονισμούς ατομικής υγιεινής και τις οδηγίες-μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη της διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID-19, που έχουν τεθεί από την κείμενη νομοθεσία.  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet