Διενεργήθηκαν 24.591 rapid tests από τις αρχές Μαρτίου έως τις 29 Απριλίου 2021 σε όλη την Αττική
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Διενεργήθηκαν 24.591 rapid tests από τις αρχές Μαρτίου έως τις 29 Απριλίου 2021 σε όλη την Αττική

Για την πορεία υλοποίησης των rapid tests, καθώς και για τη σημαντική συμβολή του τηλεφωνικού κέντρου 1110 σε θέματα πληροφόρησης και ψυχολογικής στήριξης, στο πλαίσιο της δράσης «Ιπποκράτης» που πραγματοποιείται από εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής (29/4) επίσκεψής του στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Ο περιφερειάρχης, απευθυνόμενος προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στους ψυχολόγους και συνολικά στο στελεχιακό δυναμικό της ομάδας που πλαισιώνει τη δράση, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το κοινωνικό έργο που πραγματοποιείται, «αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η επιστημονική κοινότητα μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη πρόληψη και αντιμετώπιση της πανδημίας».

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΙΣΑ ευχήθηκε σε όλους καλό Πάσχα και εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για την σημαντική συμβολή τους στο όλο εγχείρημα, «το οποίο είναι μοναδικό, όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο».

«Με τη συμβολή του εξειδικευμένου στελεχιακού δυναμικού μας, πετύχαμε να ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας των πολιτών. Καθοριστική η συμβολή των κλιμακίων μας στο ασφαλές άνοιγμα των Ιερών Ναών της Αττικής στο προσωπικό των οποίων διενεργήσαμε όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα rapid tests», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Γ. Πατούλης.

Πάνω από 2.000 τα tests που διενεργήθηκαν στο προσωπικό των Ι. Ναών της Αττικής

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, Δρ. Πάνος Ευσταθίου, οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από την Παρασκευή 23/04 έως και Μ. Πέμπτη 29/04 ανέρχονται στους 4.236, ενώ συνολικά από τις 3/03/21 που έχει ξεκινήσει η δράση μέχρι χθες 29/04/21 έχουν υλοποιηθεί 24.591 rapid tests. Όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας διενεργήθηκαν πάνω από 2.000 tests στους ιερείς και στο προσωπικό των Ιερών Ναών της Αττικής.

Οι κινητές ομάδες από 23/4/21 έως και 29/4/21 για λήψεις Rapid Tests επισκέφτηκαν τις παρακάτω περιοχές: Ελευσίνα, Παλαιό Φάληρο, Μπραχάμι, Αθήνα, Ζωγράφου, Νέα Πεντέλη, Χολαργός, Παπάγου, Άνω Πατήσια, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Ηλιούπολη, Κηφισιά, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Παγκράτι, Παλαιό Ηράκλειο, Περιστέρι, Γαλάτσι, Πειραιάς, Γλυφάδα και Παιανία.

Τον κ. Πατούλη συνόδευαν κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Επιχειρήσεων μέλη της μεικτής επιτροπής παρακολούθησης υλοποίησης του σχεδίου Δράσης «Ερμής» της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ. Στην επιτροπή πρόεδρος είναι ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Αθανάσιος Βαθιώτης, ενώ μέλη της είναι η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Κουρή, οι εντεταλμένες Π.Σ. και μέλη του ΙΣΑ Πολυτίμη Λεονάρδου και Σοφία Αλυμάρα, τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΑ Λίλιαν Μαρκάκη, Σπύρος Προβατάς και Παναγιώτης Ψυχάρης. Να σημειωθεί, ότι στη συνάντηση μεταξύ άλλων παρόντες ήταν ο υπεύθυνος του Κέντρου Επιχειρήσεων ΚΕΠΙΧ, Γιώργος Στεφανάκος, καθώς και η υπεύθυνή επικοινωνίας του Κέντρου, Χριστίνα Γαλλανοπούλου.

Διενέργεια rapid tests σε Ιερούς Ναούς

Σε συνέχεια της στήριξης της Περιφέρειας Αττικής και του Γιώργου Πατούλη προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και Πάσης Ελλάδας προσφέρθηκε ικανή ποσότητα rapid tests προς τη Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

Εκπροσωπώντας τον  περιφερειάρχη Αττικής, την ποσότητα των rapid tests παρέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής, Νίκος Πέππας στον μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, κ. Νικόλαο. Ο κ. Πέππας μετέφερε το μήνυμα του Γιώργου Πατούλη για την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Αττικής στο σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία στο σύνολό της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet