Δράση εκπαίδευσης για την κυκλοφοριακή αγωγή στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Στεφάνου από την Περιφέρεια Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δράση εκπαίδευσης για την κυκλοφοριακή αγωγή στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Στεφάνου από την Περιφέρεια Αττικής

Με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των μικρών μαθητών με βιωματικό τρόπο σε ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, η Περιφέρεια Αττικής διοργάνωσε ειδική δράση, με τη συμμετοχή των μικρών μαθητών, στο 2ο Δημοτικού Σχολείου Αγ. Στεφάνου, με τη συνεργασία και της διεύθυνσης του σχολείου.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή, στον προαύλιο χώρο του σχολείου, παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη και του δημάρχου Διονύσου, Γ. Καλαφατέλη, συνεργείο της Περιφέρειας Αττικής κατασκεύασε διάβαση πεζών και τοποθετήθηκε φωτεινός σηματοδότης, όπου τα παιδιά εκπαιδεύθηκαν, με διαδραστικό τρόπο, πάνω στον ορθό τρόπο που πρέπει να χρησιμοποιείται η διάβαση από τους πεζούς, προκειμένου να είναι ασφαλείς αλλά και για ζητήματα που σχετίζονται με τη σωστή οδηγική συμπεριφορά.  

Παράλληλα, ο διευθυντής Έργων Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, Π. Καρυώτης, ενημέρωσε τα παιδιά για το πώς κατασκευάζεται μία διάβαση πεζών, τον τρόπο λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών, τη συντήρηση του οδοφωτισμού, αλλά και το πώς λειτουργεί η ομάδα οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet