«Δύναμη Ζωής»: Κυβέρνηση και υπ. Ανάπτυξης να αναστείλουν το «πάγωμα» των διαδικασιών έκδοσης νέων πράξεων στο ΕΣΠΑ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

«Δύναμη Ζωής»: Κυβέρνηση και υπ. Ανάπτυξης να αναστείλουν το «πάγωμα» των διαδικασιών έκδοσης νέων πράξεων στο ΕΣΠΑ

Σοβαρές ανησυχίες προκαλεί, σύμφωνα με την περιφερειακή παράταξη «Δύναμη Ζωής», η πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το «πάγωμα» των διαδικασιών έκδοσης νέων προσκλήσεων ή εντάξεων πράξεων στο ΕΣΠΑ.

Αυτό καθώς, όπως σημειώνει η παράταξη, το ΥΠ.ΑΝ. θέτει σε αμφισβήτηση σοβαρές δράσεις που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού και κατ’ επέκταση την ικανοποίηση των αναγκών των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών. Σε καμία περίπτωση, συμπληρώνει η «Δύναμη Ζωής», η εντατικοποίηση των προσπαθειών σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν πρέπει να λειτουργήσει σε βάρος του μέχρι σήμερα σχεδιασμού άλλων δράσεων.

Ειδικά όταν, συνεχίζει η παράταξη, αυτός ο σχεδιασμός αφορά για παράδειγμα δημόσιες υποδομές, όπως κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα και δράσεις για το περιβάλλον, τον πολιτισμό κ.ά., που η σημερινή καθυστέρησή τους τελικά θα ακυρώσει την υλοποίηση τους.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης η «Δύναμη Ζωής» αναφέρει:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο Ανάπτυξης οφείλουν να διασφαλίσουν νέους πόρους από τα διαρθρωτικά ταμεία και άλλες πηγές για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της και όχι να παγώνουν τον μεσο-μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Σε δήλωσή της επί του θέματος η επικεφαλής της εν λόγω περιφερειακής παράταξης Ρένα Δούρου τονίζει:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο θεσμός διακυβέρνησης που βρίσκεται πιο κοντά στους αγώνες και τις αγωνίες των πολιτών, ειδικά μάλιστα σήμερα, στην περίοδο της μεγάλης δοκιμασίας, πρέπει να υποστηρίζεται με κάθε μέσο από την κεντρική εξουσία. Επειδή λοιπόν το έργο των ΟΤΑ είναι το αναντικατάστατο αποκούμπι της κοινωνίας, οφείλει η κυβέρνηση να μην το υπονομεύει. Να μην το βάζει σε… αντιδιαστολή με την εθνική προσπάθεια προστασίας της υγείας των πολιτών. Άλλωστε και η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεδειγμένα έχει συμβάλει στην προστασία και υπεράσπιση της υγείας των πολιτών. Η αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν, είναι και θα παραμείνει στο πλευρό των συμπολιτών μας. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να την αποδυναμώσει. Αλλιώς τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν πάλι… οι πολίτες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet