Δύναμη Ζωής: Οι Έλληνες πολίτες να σταθούν στο πλάι των πληγέντων μεταναστών της Μυτιλήνης
news247.gr
Κοινωνία

Δύναμη Ζωής: Οι Έλληνες πολίτες να σταθούν στο πλάι των πληγέντων μεταναστών της Μυτιλήνης

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον καταυλισμό προσφύγων στο Μόρια της Μυτιλήνης, ο οποίος κάηκε ολοσχερώς, αφήνοντας κυριολεκτικά στον δρόμο 13.000 μετανάστες, η περιφερειακή παράταξη Δύναμη Ζωής αναλαμβάνει δράση καλώντας τους Έλληνες πολίτες να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Λέσβου.

Ειδικότερα, η Δύναμη Ζωής αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

Επειδή δεν γεννηθήκαμε σε μια πατρίδα που μισεί τους ξένους. Επειδή δεν μάθαμε να γυρνάμε το βλέμμα όταν βλέπουμε απόκληρους. Επειδή ντρεπόμαστε να βλέπουμε τα νησιά μας να ξαναγίνονται κολαστήρια ψυχών. Επειδή η μόνη ρεαλιστική μεταχείριση των ανθρώπων είναι η ανθρώπινη. Για αυτό, δεν θα αφήσουμε ούτε τους Μυτιληνιούς ούτε τους πρόσφυγες της Μόριας στους λύκους.

Για αυτό δεν θα αφήσουμε το νησί που το καλοκαίρι του 2015 έγινε το παγκόσμιο παράδειγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς να γίνεται το αποκρουστικό παράδειγμα του τρόμου. Τώρα χρειάζεται την αλληλεγγύη μας.

Η δραματική κυβερνητική επιλογή του εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων οδήγησε στην καταστροφή και τις σημερινές δραματικές εξελίξεις. Αυτό πρέπει να τελειώσει τώρα. Η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, η Λέρος, η Κώς, τα νησιά μας να αδειάσουν, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να μετεγκατασταθούν ανθρώπινα στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η περιφερειακή παράταξη Αττικής «Δύναμη Ζωής», και οι δημοτικές κινήσεις «Ανοικτή Πόλη», «Πειραιάς για Όλους», «Θεσσαλονίκη Μαζί», καλούμε σε πανελλαδική κινητοποίηση για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες της Μόριας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet