Δύναμη Ζωής: «Πέτσινη» η ένταξη του Οικολογικού Πάρκου Φαληρικού Όρμου στο ΠΔΕ
Κοινωνία

Δύναμη Ζωής: «Πέτσινη» η ένταξη του Οικολογικού Πάρκου Φαληρικού Όρμου στο ΠΔΕ

Με αφορμή την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής περί ένταξης του έργου δημιουργίας Οικολογικού Πάρκου στον Φαληρικό Όρμο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2021, η περιφερειακή παράταξη Δύναμη Ζωής, με επικεφαλής την τέως περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, κάνει λόγω για «FAKE Απόφαση».

Ειδικότερα, η Δύναμη Ζωής αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

«Οι πολιτικά ομογάλακτες, κυβέρνηση και διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, είναι τόσο “άριστοι” στην κατασκευή εντυπωσιοθηρικών αποφάσεων, που… εφηύραν νέα μέθοδο ένταξης έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Την ένταξη με μηδενικές πιστώσεις!», όπως αναφέρει η περιφερειακή παράταξη Δύναμη Ζωής, με επικεφαλής την τέως περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η Δύναμη Ζωής σημειώνει:

Μάλιστα η συγκεκριμένη Απόφαση (ΑΔΑ: ΨΞΗ746ΜΤΛΡ-ΜΝΣ) αναφέρει επί λέξει ότι «η Τράπεζα της Ελλάδος μπορεί από την υπογραφή της να εκτελεί πληρωμές μέχρι του ύψους των πιστώσεων που εγκρίνονται με την παρούσα απόφαση», οι οποίες πιστώσεις είναι ΜΗΔΕΝ, όπως εύκολα διαπιστώνει κάποιος όταν ανατρέξει στον σχετικό Πίνακα που συνοδεύει την Απόφαση.

Για να γίνει δε ακόμη πιο σαφές ότι πρόκειται για FAKE Απόφαση, επισημαίνουμε ότι η ίδια η Απόφαση αναφέρει ότι «δεν επιτρέπεται η ανάληψη νομικών δεσμεύσεων μέχρι την τελική ένταξή τους στο ΠΕΠ Αττική 2021-2027».

Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι το επίδικο που είναι η άμεση δημοπράτηση του έργου της Β’ Φάσης στον Φαληρικό Όρμο, με την δημιουργία του Οικολογικού Πάρκου, δεν μπορεί να γίνει με βάση την Απόφαση αυτής. Διότι, όλοι όσοι γνωρίζουν τα στοιχειώδη για το Δημόσιο Λογιστικό, γνωρίζουν επίσης άριστα ότι προκειμένου να υπάρξει Δημοσίευση Διακήρυξης Διαγωνισμού πρέπει (επί ποινή ακυρότητας της Διακήρυξης) να υπάρχει προηγουμένως Ανάληψη Δαπάνης και Δέσμευσης Πίστωσης. Η οποία -ω τι ατυχία!- απαγορεύεται και από τα δύο αποσπάσματα της Απόφασης που προαναφέραμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet