Δύναμη Ζωής: Τραγικά περιστατικά στο Πεδίον του Άρεως δημιουργούν εύλογες ανησυχίες στους πολίτες
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Δύναμη Ζωής: Τραγικά περιστατικά στο Πεδίον του Άρεως δημιουργούν εύλογες ανησυχίες στους πολίτες

Για «δύο τραγικά περιστατικά στο Πεδίον του Άρεως» κάνει λόγο η περιφερειακή παράταξη Δύναμη Ζωής, τονίζοντας ότι «δημιουργούνται εύλογες ανησυχίες στους πολίτες για το επίπεδο ασφαλείας τους».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της με τίτλο «Πεδίον του Άρεως: Πεδίο ανασφάλειας; Τραγικά περιστατικά δημιουργούν εύλογες ανησυχίες στους πολίτες» η Δύναμη Ζωής αναφέρει:

«Δύο τραγικά περιστατικά που σημειώθηκαν την περασμένη Τρίτη (27/9) στο Πεδίον του Άρεως, δημιουργούν εύλογες ανησυχίες και ερωτήματα για το επίπεδο ασφάλειας των πολιτών στον πράσινο πνεύμονα της Αθήνας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το απόγευμα της 27ης Σεπτεμβρίου εντοπίστηκε νεκρός, κρεμασμένος σε δένδρο, στην περιοχή κάτω από το Φυτώριο, άνδρας αγνώστων στοιχείων. Νωρίτερα, κοντά στο άγαλμα της Αθηνάς, είχε εντοπιστεί από περαστικούς σοβαρά τραυματισμένος, 67χρονος δικηγόρος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, στις 9 Μαΐου φέτος, είχε δεχθεί ξανά επίθεση στο ίδιο σημείο.

Τα περιστατικά αυτά σε έναν χώρο πρασίνου και ψυχαγωγίας όπου η Περιφέρεια Αττικής οργανώνει πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, ανοικτές σε χιλιάδες πολίτες, οικογένειες και παιδιά, φέρνουν στο προσκήνιο το μείζον ζήτημα της ασφάλειας στο Πάρκο.

Σημειώνεται ότι μετά από… 3 χρόνια στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, μόλις την 1η Σεπτεμβρίου 2022 η διοίκηση Πατούλη υπέγραψε σύμβαση με ανάδοχο εταιρία για την φύλαξη του Πεδίου Άρεως. Όλο αυτό το διάστημα το πάρκο ήταν υποτυπωδώς φυλασσόμενο (με απευθείας αναθέσεις, εννοείται), γεγονός που ενδεχομένως άνοιξε την όρεξη στα κυκλώματα της παραβατικότητας. Σημειώνουμε επίσης ότι κι αυτή η σύμβαση είναι μόλις ετήσιας διάρκειας, ενώ στη διοίκηση Πατούλη είχε παραδοθεί από την προηγούμενη διοίκηση της Δύναμης Ζωής, οργανωμένη τριετής σύμβαση. Άρα επιβάλλεται η άμεση προκήρυξη νέου διαγωνισμού, με τριετή διάρκεια και με σύγχρονες οικολογικές προδιαγραφές (π.χ. ποδήλατα για τους φύλακες, αντί για αυτοκίνητα, κ.ά.)

Η υπόθεση της ασφάλειας στο πάρκο είναι μείζον ζήτημα και στο παρελθόν η διοίκηση της Δύναμης Ζωής είχε καταφέρει, σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και της ΕΛ.ΑΣ, να δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας, έχοντας συχνά να αντιμετωπίσει οργανωμένη, για μικροπαραταξιακούς λόγους, παραπληροφόρηση. Σήμερα τραγικά γεγονότα και όχι εμπαθείς κατηγορίες, επιβάλλουν την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet