Ελ. Δημοπούλου: Η αλήθεια για την Τουριστική Προβολή της Αττικής
eleni.dimopoulou.77/FB
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ελ. Δημοπούλου: Η αλήθεια για την Τουριστική Προβολή της Αττικής

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης εγκαινιάζει τα έργα που σχεδίασε και υλοποίησε η προηγούμενη περιφερειακή αρχή της παράταξης Δύναμη Ζωής της Ρένας Δούρου», τονίζει σε ανακοίνωσή της η εντεταλμένη Τουριστικής Προβολής της τέως διοίκησης, Ελένη Δημοπούλου.

Αφορμή της παρέμβασής της είναι το γεγονός -όπως αναφέρει η ίδια- ότι την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο κ. Πατούλης «πρόβαλε το οπτικοακουστικό υλικό που παραδώσαμε στην Περιφέρεια Αττικής ως υλοποιημένο έργο, μέρος του Στρατηγικού Σχεδίου Τουριστικής Προβολής, ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2019. Και τούτο χωρίς να αναφέρει καθόλου τα πραγματικά περιστατικά, προκειμένου να το πιστωθεί (και αυτό) σαν δικό του έργο, εμπαίζοντας για μια ακόμα φορά τους πολίτες της Αττικής».

«Δεν θα τον αφήσουμε να διαστρεβλώσει την αλήθεια» τονίζει η κ. Δημοπούλου, προσθέτοντας ότι «τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής:

 • Το Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής 2016 -2020, που εγκρίθηκε το 2016, περιλάμβανε τη δημιουργία βίντεο και φωτογραφικού υλικού για τις ανάγκες της τουριστικής προβολής.
 • Το 2017 έγινε η πρώτη διαγωνιστική διαδικασία για το οπτικοακουστικό υλικό της Περιφέρειας Αττικής και ο διαγωνισμός με 3 υποψήφιους απέβη άγονος.
 • Η διαδικασία με «άνω των ορίων ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού», επαναλήφθηκε για δεύτερη φορά τον Αύγουστο του 2018 και στη συνέχεια, με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (με αρ.3441/25/9/2018), εγκρίθηκε το με αρ.13/2018 Πρακτικό της Ειδικής Τριμελούς Γνωμοδοτικής Επιτροπής του διαγωνισμού και κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα του διαγωνισμού στην εταιρεία «STEFICON Α.Ε.». Στη συνέχεια υπεγράφη η με αρ.196/2018 Σύμβαση της Περ. Αττικής με την εταιρεία «STEFICON Α.Ε.» που αναθέτει το παραπάνω έργο με το ποσό των 244.280 ευρώ.
 • Στη συνέχεια εγκρίθηκαν τα αναλυτικά σενάρια και σε συνεργασία με τις δυο εταιρείες, Steficon και την υπεργολάβο Ιndigo Blue, άρχισαν τα τηλεοπτικά γυρίσματα σε επιλεγμένα σημεία όλης της Αττικής έως και τον Ιούνιο του 2019. Σημειώνεται, επίσης, ότι σε αυτή τη διαδικασία η περιφερειάρχης Αττικής κ. Δούρου, με αιτήματά της προς το υπουργείο Πολιτισμού και το ΚΑΣ, κατάφερε να εξασφαλίσει άδειες κινηματογράφησης για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε χρόνο ρεκόρ, προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα το έργο αυτό.
 • Τον Αύγουστο του 2019 όλα τα γυρίσματα είχαν ολοκληρωθεί, καθώς και το μοντάζ για τα 2 από τα 3 βασικά βίντεο, τα οποία και παραδόθηκαν στη διεύθυνση Τουρισμού της Περ. Αττικής για έγκριση. Στις 15/10/2019 τα βίντεο αναρτήθηκαν στο κανάλι youtube της τουριστικής ιστοσελίδας της Περιφέρειας Αττικής, εγκεκριμένα μάλιστα και από τον ΕΟΤ.
 • Στις 23/12/2019 το αίτημα της διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής προς τον ΕΟΤ για την έγκριση και των θεματικών βίντεο και του ενός βασικού, έγινε αποδεκτό».

«Το πολυεπίπεδο αυτό έργο, με πολύ εξειδικευμένες τεχνικές προδιαγραφές», όπως αναφέρει η κ. Δημοπούλου, περιελάμβανε:

 • Οκτώ θεματικά βίντεο Χ 4 γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά.
 • Το βίντεο θρησκευτικού τουρισμού Χ 1 γλώσσα ακόμα: ρωσικά.
 • Συνολικό αριθμό εκδόσεων θεματικών βίντεο: τριάντα τρία (33).
 • Συνολικό αριθμό παραδοτέων video (Βασικά και Θεματικά) σε όλες τις εκδόσεις (χρονική διάρκεια) και γλώσσες: πενήντα εννέα (59).

«Από τα παραπάνω προκύπτει αβίαστα ότι πρόκειται για ένα έργο που σχεδίασε, οργάνωσε και υλοποίησε η διοίκηση της Δύναμης Ζωής. Η πολιτική ηθική επιβάλλει την αναγνώριση αυτής της αλήθειας. Η απόκρυψή της συνιστά εμπαιγμό και εξαπάτηση πολιτών και ΜΜΕ» τονίζει η κ. Δημοπούλου και καταλήγει στην ανακοίνωσή της:

«Ωστόσο, η ίδια τακτική της απόκρυψης και της αποσιώπησης των πραγματικών δεδομένων συνεχίστηκε με την παρουσίαση των στόχων της νέας διοίκησης για την τουριστική περίοδο 2020-2022. Πρόκειται για στόχους που έχουν ήδη κατακτηθεί από το 2017, όπως η “Μέση διάρκεια παραμονής στην Αττική”, ενώ η στασιμότητα του τουρισμού, στον οποίο αναφέρθηκε ο νυν περιφερειάρχης, διαψεύδεται από τα τρέχοντα στατιστικά δεδομένα του ΙΝΣΕΤΕ, που δίνουν σταθερή θετική πορεία σε αφίξεις, έσοδα, επισκέψεις και μέση δαπάνη, ανά επίσκεψη για το διάστημα 2016-2018.

»Δυστυχώς, η μονοπώληση του λόγου από τον κ. περιφερειάρχη, δεν έδωσε τη δυνατότητα παρέμβασης σε άλλο τεχνοκράτη ομιλητή, δημοσιογράφο, στη βουλευτή και τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου και σε εμένα, ως αρμόδια επί του θέματος στην προηγούμενη διοίκηση! Είναι χαρακτηριστικό ότι τον λόγο δεν έλαβαν καν ο συνεργάτης του περιφερειάρχη, σύμβουλος Τουρισμού Θ. Κουτσογιαννόπουλος ή εκπρόσωπος της διεύθυνσης Τουρισμού.

»Θυμίζω ότι η διοίκηση της Δύναμης Ζωής άσκησε, για πρώτη φορά, στην Περιφέρεια Αττικής σοβαρή, συνεκτική και μετρήσιμη στρατηγική Τουριστικής Προβολής από το 2014 ως το 2019».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet