Εξοπλισμός ανακύκλωσης στους Δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων από την Περιφέρεια Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Εξοπλισμός ανακύκλωσης στους Δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων από την Περιφέρεια Αττικής

Στο πλαίσιο του οδοιπορικού που πραγματοποιεί σε όλους της Δήμους της Αττικής προκειμένου να τους διανείμει σύγχρονα εργαλεία που θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά στην προσπάθεια της Περιφέρειας για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μετέβη τη Δευτέρα 6/7 στους Δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας και Μεγαρέων.

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης παρέδωσε στον δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας, Χ. Στάθη, απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας και καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων, ενώ στη συνέχεια παρέδωσε στον δήμαρχο Μεγαρέων, Γ. Σταμούλη, κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης.

Κατά την έναρξη της σημερινής παράδοσης του εξοπλισμού ανακύκλωσης ο περιφερειάρχης δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τους δημάρχους για τη βούλησή τους να στηρίξουν έμπρακτα και ουσιαστικά να γυρίσουμε σελίδα στην Αττική και να περάσουμε σε μία νέα εποχή σύγχρονης διαχείρισης των απορριμμάτων.

«Πρόκειται για ένα δύσκολο στοίχημα, αλλά αν είμαστε ενωμένοι και συντονισμένοι στον κοινό στόχο, είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε»

Στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας υποδέχθηκε τον κ. Πατούλη ο κ. Στάθης,  ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λ. Κοσμόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Β. Κόκκαλης.

Παρόντες ήταν επίσης οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Κολοβέντζος, Σωτηρία Αργυρίου, Ευαγγελία Κουτσοδήμα, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας, Δημήτρης Ραφτόπουλος και ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Καθαριότητας, Νίκος Αγγελάκος.

Μετά το πέρας του εξοπλισμού ο κ. Πατούλης τόνισε:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα τον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας και είχαμε την ευκαιρία να παραδώσουμε στον άξιο δήμαρχο Χ. Στάθη, ο οποίος έχει ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση στα ζητήματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, απορριμματοφόρο σύγχρονης τεχνολογίας και καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων.

»Στόχος είναι μέσα από τη συνεργασία και τη σύνθεση, να συνδράμουμε όλοι στην κοινή προσπάθεια για μία αποτελεσματική και λειτουργική διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Η προσπάθεια συνεχίζεται.

»Με τον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας έχουμε πολλά να κάνουμε και να δημιουργήσουμε προς όφελος των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας. Είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον. Με όλους τους Δήμους της Αττικής θα είμαστε συνοδοιπόροι».

Από την πλευρά του ο κ. Στάθης επεσήμανε:

«Πριν ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη για το απορριμματοφόρο όχημα ανακύκλωσης στερεών αποβλήτων θέλω να τονίσω ότι αυτό το Ζάππειο από τις αρχές του 2020 έπιασε τόπο, γίνεται πράξη. Υποσχέθηκε σε όλους ότι η ανακύκλωση θα πάρει σάρκα και οστά κι έτσι γίνεται.

»Δεν αισθάνομαι περήφανος για την ανακύκλωση στον Δήμο μας. Παρέλαβα 0% και θέλω να βάλω θετικό πρόσημο και ει δυνατόν διψήφιο αριθμό μπροστά από το μηδέν.

»Ευχαριστώ πολύ τον περιφερειάρχη που υποστηρίζει αυτή την προσπάθεια μας».

Δήμος Μεγαρέων

Ακολούθως, ο κ. Πατούλης μετέβη στο Δήμο Μεγαρέων, όπου παρέδωσε στον δήμαρχο, Γ. Σταμούλη, κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Δυτικής Αττικής, Λ. Κοσμόπουλου και Πολιτικής Προστασίας, Β. Κόκκαλη.

Στην τελετή παράδοσης παρόντες ήταν επίσης οι αντιδήμαρχοι, Κ. Φυλακτός, Σ. Φωτίου (Κινέτας), Σ. Φωτίου (Ν. Περάμου), Γ. Δήμας, Ι. Πολυχρόνης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κ. Καράμπελας.

Σε δηλώσεις ο περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε τα εξής:

«Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ στον Δήμο Μεγαρέων δίπλα σε έναν έμπειρο αυτοδιοικητικό τον Γ. Σταμούλη, ο οποίος έχει δείξει ότι θέλει μαζί με τους συνεργάτες του να δημιουργήσει μία άλλη, καλύτερη πόλη.

»Σήμερα είμαστε όλοι εδώ για να στείλουμε από κοινού ένα ηχηρό μήνυμα πως θα στηρίξουμε την ανακύκλωση, με όλες μας τις δυνάμεις.

»Παραδώσαμε κάδους εσωτερικής ανακύκλωσης προκειμένου, με αφορμή και την ανακήρυξη του 2020 ως έτος ανακύκλωσης, να μπορέσουμε όλοι μαζί, σε μία συμμαχία ευθύνης, να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον, για τα παιδιά μας».

Αμέσως μετά, ο κ. Σταμούλης σημείωσε:

Η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων είναι το πιο σημαντικό και το πιο δύσκολο εγχείρημα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

»Πιστεύω ότι ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης χειρίζεται πολύ σωστά το ζήτημα αυτό, δίνοντας έμφαση στη διαλογή στην πηγή, που είναι κρίσιμο ζητούμενο. Όταν αυξήσουμε τα ποσοστά ανακύκλωσης θα συνδράμουμε στην αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων και στην προστασία του περιβάλλοντος.

»Από μιαν καλή συγκυρία όταν η Περιφέρεια ανακήρυξε το 2020 έτος ανακύκλωσης, ταυτόχρονα το ίδιο έκανε και ο Δήμος μας, σηματοδοτώντας τη σημασία που δίνει στο ζήτημα αυτό.

»Στο πλαίσιο αυτό θα κάνουμε πολλές δράσεις, προς όφελος του περιβάλλοντος, της τοπικής ανάπτυξης και της οικονομίας του Δήμου και στην προσπάθεια αυτή η συμβολή της Περιφέρειας είναι πολύτιμη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet