Επίβλεψη στα ενεργά σημεία των πυρκαγιών στην Αττική από τον Γ. Πατούλη
Κοινωνία

Επίβλεψη στα ενεργά σημεία των πυρκαγιών στην Αττική από τον Γ. Πατούλη

Επίβλεψη στα ενεργά σημεία που βρίσκονται σε εξέλιξη οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης το Σάββατο (7/8) το πρωί, συνοδευόμενος από τους αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας, Β. Κόκκαλη, Οικονομικών, Ν. Πέππα, Ανατολικής Αττικής, Αθ. Αυγερινό και τους εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους Αθ. Κατσιγιάννη και Γ. Βλάχου. Στη διάρκεια της παρουσίας του είχε συνεργασία με τους δημάρχους Αχαρνών, Σ. Βρεττό και Ωρωπού, Γ. Γιασημάκη, προκειμένου οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας να συνδράμουν όπου υπάρχει ανάγκη.

Στο πλαίσιο των ενεργειών που πραγματοποιούνται είναι και η διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών σε συγκριμένα σημεία. Ο περιφερειάρχης κατά την επίσκεψή του στη Μαλακάσα συντόνισε τις ενέργειες διάνοιξης από μηχανήματα της Περιφέρειας αντιπυρική ζώνης. Επίσης κατά την επίσκεψή του στην Πάρνηθα βρέθηκε με τον δήμαρχο Αχαρνών και το μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα στους Άνω Θρακομακεδόνες, όπου και συζήτησαν για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, για τα επόμενα βήματα και τις δυνατότητες συμβολής του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και πέραν των αρμοδιοτήτων της.

Με αφορμή την επίσκεψή του στις πυρόπληκτες περιοχές ο κ. Πατούλης δήλωσε: «Συνεχίζουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή δίνοντας τη μάχη ενάντια στον πύρινο εφιάλτη, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε. Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής έχει τεθεί από την πρώτη στιγμή στη διάθεση της Πυροσβεστικής και συμβάλλει όπου μας έχει ζητηθεί. Είμαστε στο πλευρό των δημάρχων και των συμπολιτών μας. Ευχαριστώ θερμά όλο το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας, των Δήμων και τους εθελοντές που συνεχίζουν, παρά την κόπωση, να δίνουν την μάχη με τις φλόγες. Ελπίζουμε σύντομα να τεθούν υπό πλήρη έλεγχο όλα τα μέτωπα. Είναι ανάγκη να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και επιφυλακή για την προστασία, όχι μόνο των δασών, αλλά και του αστικού και περιαστικού πρασίνου».

Ο κ. Πατούλης, στο πλαίσιο της επίβλεψής του στις πυρόπληκτες περιοχές, επισκέφθηκε και το σημείο που έχει ενεργοποιηθεί από την Περιφέρεια Αττικής για την τροφοδοσία και συγκέντρωση τροφίμων για τους πυρόπληκτους και τις δυνάμεις που συμβάλλουν στην πυρόσβεση, στη Γέφυρα Αφιδνών. Όπως ενημερώθηκε από τα στελέχη της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ που συντονίζουν τη δράση, η ανταπόκριση πολιτών και φορέων είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Ο περιφερειάρχης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους όσοι συμβάλλουν στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet