Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής καταγγέλλει τον ΣΥΠΑ για τη μη διεξαγωγή εκλογών των εργαζομένων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής καταγγέλλει τον ΣΥΠΑ για τη μη διεξαγωγή εκλογών των εργαζομένων

«Ό,τι μπορούσε έκανε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής για τη μη διεξαγωγή των εκλογών των εργαζομένων στις 15 Ιουνίου», όπως σημειώνει η διοίκηση της Περιφέρειας, η οποία προσθέτει ότι «δεν υπάρχει ισχυρή Περιφέρεια Αττικής, χωρίς τους εργαζομένους της, στην “πρώτη γραμμή”».

Ειδικότερα, η περιφερειακή αρχή Αττικής αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής θεωρεί τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες μας, συμμάχους στην κοινή μας προσπάθεια να πάμε την Αττική ακόμη πιο ψηλά και να παρέχουμε στους συμπολίτες μας, υπηρεσίες ποιότητας.

Σε αυτήν τη συμμαχία ευθύνης, θέλουμε τους εργαζόμενους μας δυνατούς. Θέλουμε να έχουν τα κατάλληλα μέσα για να μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, να έχουν αξιοπρεπείς μισθούς, αλλά και να είναι στελεχωμένες οι υπηρεσίες μας με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να μην αναγκάζονται όλο και λιγότεροι εργαζόμενοι να προσφέρουν όλο και περισσότερες υπηρεσίες.

Για να τα πετύχουμε όλα αυτά, τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια δίνουμε καθημερινό αγώνα και διεκδικούμε από το διαχρονικά εχθρικό προς τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης κεντρικό κράτος, όχι μόνον περισσότερες αρμοδιότητες, αλλά και περισσότερους πόρους και προσωπικό. Για να μπορούμε να κάνουμε, διοίκηση και εργαζόμενοι μαζί, καλύτερα τη δουλειά μας, με ασφάλεια, αξιοπρέπεια και με τον πολίτη στην «πρώτη γραμμή».

Η προσπάθεια του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής να διχάσει τους εργαζόμενους και να επιτεθεί για μια ακόμη φορά φραστικά στη διοίκηση της Περιφέρειας, με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των μονίμων και με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής, τους εκθέτει ανεπανόρθωτα στα μάτια των μελών τους αλλά και της κοινωνίας των πολιτών.

Η εμμονή τους να μην εφαρμοστεί ο νόμος που δεν ψήφισε η διοίκηση της Περιφέρειας, αλλά το ΥΠ.ΕΣ. και να μην διεξαχθούν ηλεκτρονικά οι εκλογές, υπακούει αποκλειστικά και μόνον σε μικροκομματικές σκοπιμότητες. Αντί να φροντίσουν να ενισχυθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στη διαδικασία και μαζί με αυτήν και το κύρος του Συλλόγου, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην γίνουν εκλογές.

Και σήμερα πανηγυρίζουν που οι εργαζόμενοι τους γύρισαν για μια ακόμη φορά την πλάτη, όπως έκαναν άλλωστε και στην αντίστοιχη διαδικασία το 2018, όπου και τότε περίπου το 55% των εργαζομένων δεν συμμετείχε στις εκλογές.

Είναι πλέον προφανές ότι το Δ.Σ. του ΣΥΠΑ δεν ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους κι αδιαφορεί για το γεγονός ότι τα μέλη τους, τους έχουν γυρίσει την πλάτη.

Το μόνο που τους νοιάζει είναι η καρέκλα και τα προνόμια που αυτή εξασφαλίζει, καθώς και η σφραγίδα του Σωματείου, για να τη χρησιμοποιούν για κομματική ψηφοθηρία.

Η αδιαφορία της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων για το Δ.Σ. του ΣΥΠΑ, είναι η απάντηση της διοίκησης της Περιφέρειας στα όσα μας καταλογίζουν.

Εμείς συνεχίζουμε το έργο μας, έχοντας στο πλευρό μας τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων, που τιμούν το ρόλο και την αποστολή τους κα βάζουν πάνω από όλα την υπηρεσιακή και προσωπική τους αξιοπρέπεια.

Επικροτούμε την ενότητα και συναδελφικότητα, στηρίζουμε την ισότητα και ισονομία, και διασφαλίζουμε την ελεύθερη έκφραση και τη συμμετοχή όλων στις θεσμοθετημένες διαδικασίες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet