«Η ενδοοικογενειακή βία και το #metoo στην Ελλάδα» – Διαδικτυακή εκδήλωση
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

«Η ενδοοικογενειακή βία και το #metoo στην Ελλάδα» – Διαδικτυακή εκδήλωση

Η Περιφέρεια Αττικής, το γραφείο Ισότητας της ΕΝΠΕ και η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων της Αττικής, διοργανώνουν τη Δευτέρα 5 Απριλίου, στις 18.00, διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η ενδοοικογενειακή βία και το #metoo στην Ελλάδα».

Την εκδήλωση, που θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Ζoom στη διεύθυνση https://bit.ly/3dfIG5M και θα είναι ελεύθερα προσβάσιμη για το κοινό, θα χαιρετίσουν ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης και η πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Αττικής, Μαρία Αγγελοπούλου.

Σε μια ανοικτή συζήτηση, η ευρωβουλευτής Ν.Δ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Ν.Δ. Έλενα Ράπτη και η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια Λίλλιαν Μακράκη αναλύουν τις πραγματικές διαστάσεις της ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα -ιδίως στις δύσκολες συνθήκες του εγκλεισμού λόγω πανδημίας- με έμφαση στην αναγκαιότητα απαλλαγής από βία και τα στερεότυπα, την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης, τις ψυχολογικές επιπτώσεις της ενδοοικογενειακής βίας στα θύματα, το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης, καθώς και την πορεία του κινήματος #metoo στην Ελλάδα, μετά και τις πρόσφατες συγκλονιστικές αποκαλύψεις.

Τη συζήτηση συντονίζει η επικεφαλής του γραφείου Ισότητας της ΕΝΠΕ, Φωτεινή Βρύνα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet