Η Περιφέρεια Αττικής δεν ξεχνά το δάσος Συγγρού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Η Περιφέρεια Αττικής δεν ξεχνά το δάσος Συγγρού

Στη διαχρονική στήριξή του στη προάσπιση του δασικού χαρακτήρα του δάσους Συγγρού, καθώς και στην αναγκαιότητα να διατηρηθεί ως πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της τιμητικής εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην μνήμη της μεγάλης ευεργέτιδας Ιφιγένειας Α. Συγγρού.

«Τόσο από τη θέση του δημάρχου Αμαρουσίου παλαιότερα, όσο και από τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής σήμερα, έχω ως βασική μου προτεραιότητα τη προστασία και φύλαξη του δάσους Συγγρού, το οποίο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου και αναψυχής της Αττικής. Συνεργάζομαι στενά με το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) και όπου μπορούμε ως Περιφέρεια Αττικής θα πραγματοποιήσουμε συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την ανάδειξη και προστασία αυτού του σημαντικού και εμβληματικού πνεύμονα πρασίνου ο οποίος είναι πόλος έλξης και αναψυχής για χιλιάδες συμπολίτες μας» σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Ο κ. Πατούλης, με αφορμή την επιμνημόσυνη δέηση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών για τα  τα 100 χρόνια από τον θάνατό της ευεργέτιδας Ιφιγένειας Α. Συγγρού, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του πολυδιάστατου έργου της και επεσήμανε:  

«Τιμούμε τη μνήμη της Ιφιγένειας Συγγρού, μιας σπουδαίας γυναίκας, μιας εμβληματικής προσωπικότητας με πολύ σημαντική προσφορά στον τόπο μας. Για όλους εμάς το όραμα της Ιφιγένειας Μαυροκορδάτου – Συγγρού, συζύγου του εθνικού ευεργέτη Ανδρέα Συγγρού, που κληροδότησε το δάσος με σκοπό να αξιοποιηθεί για την επιμόρφωση του αγροτικού κόσμου συνεχίζει να μας εμπνέει και να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα».

Στην επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα εντός του δάσους Συγγρού, χοροστάτησαν ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κατάρας και ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος Χρήστος Κυριακόπουλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού.

Την εκδήλωση τίμησαν η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέως Αθηνών και μέλος του ΙΓΕ, Λ. Κεφαλογιάννη, η γενική γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρ. Καλογήρου, ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γ. Θωμάκος, οι αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου, Στ. Τσιπουράκης και Γ. Νικολαράκος, η αντιδήμαρχος Πεντέλης, Α. Αργύρη, ο πρόεδρος του ΙΓΕ, Δ. Κυριακόπουλος, ο αντιπρόεδρος Α. Κόκκαλης, οι πρώην πρόεδροι Ν. Θυμάκης, Β. Έξαρχος, Π. Σκοτιδάκης, Λ. Καζακόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet