Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Απαγόρευση κυκλοφορίας από 1 έως 8 το πρωί σε Κηφισό και Ποσειδώνος – Κλειστό το δημόσιο στην Αττική
Κοινωνία

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Απαγόρευση κυκλοφορίας από 1 έως 8 το πρωί σε Κηφισό και Ποσειδώνος – Κλειστό το δημόσιο στην Αττική

Μέτρα για την προστασία των πολιτών από την κακοκαιρία «Μπάλλος» αποφασίστηκαν κατά τη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το βράδυ της Πέμπτης (14/10). Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, είπε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και πως όλα τα μέτρα είναι προληπτικά προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό από τη 1 έως τις 8 το πρωί της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου. Κλειστές, επίσης, θα είναι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, ενώ ενθαρρύνεται η τηλεργασία σε όλο τον ιδιωτικό τομέα.

Αναλυτικά:

  1. Μία με οκτώ προληπτική απαγόρευση διέλευσης όλων των Ι.Χ. οχημάτων σε Κηφισό και παραλιακή. Για τα φορτηγά οχήματα θα εκτιμηθεί ανάλογα με την ένταση του φαινομένου και σε συνεννόηση με την Τροχαία θα δίνονται οδηγίες.
  2. Κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των Υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  3. Ενθαρρύνεται η τηλε-εργασία σε όλο τον ιδιωτικό τομέα στην Αττική.
  4. Κλειστά τα σχολεία σε Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία, καθώς και σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική.
  5. Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑΜΕΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο, Ικαρία.
  6. Αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των φαινομένων.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη θα υπάρξει επικίνδυνη επιδείνωση των καιρικών φαινομένων από τις 3 ως τις 6 το πρωί, τα οποία θα συνεχίσουν και θα επηρεάσουν Εύβοια και Χαλκιδική και από αύριο (15/10) υπάρχει ενδεχόμενο να χτυπήσει νησιά του Αιγαίου και άλλες περιοχές.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, του υφυπουργού Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελου Τουρνά, του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου και του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet