Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος
Κοινωνία

Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Σε κλίμα συγκίνησης και με κάθε επισημότητα κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος. Σήμερα (27/1) το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων και επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στο μνημείο ολοκαυτώματος κατέθεσαν στεφάνια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών Α. Ταραμπουλούς κ.α..

Η εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών πραγματοποιήθηκε παρουσία του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αγγ. Συρίγου, του πρέσβη του Ισραήλ Νόαμ Κατς, του πρέσβη των ΗΠΑ Τζώρτζ Τσούνη, των βουλευτών Ο. Κεφαλογιάννη και Ν. Φίλη, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γ. Δημόπουλου, του προέδρου του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος Μ. Μάτσα, μελών της Ισραηλιτικής Κοινότητας, εκπροσώπων της στρατιωτικής, πολιτικής και εκκλησιαστικής ηγεσίας, κ.α.

Με αφορμή την εκδήλωση ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Η Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος είναι ένας διαρκής συναγερμός για το πού μπορεί να οδηγηθεί η ανθρωπότητα όταν εκλείπουν θεμελιώδεις ηθικές αξίες. Χρέος μας να δώσουμε με όλη μας τη δύναμη την καθημερινή πάλη απέναντι στο σκοτάδι, αλλά και την υπόσχεση ότι δεν θα αφήσουμε ποτέ να επικρατήσει ξανά μια τέτοια κτηνωδία. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η νίκη της ανθρωπότητας απέναντι σε κάθε μορφής αυταρχισμό, σε κάθε ιδεολογία που επιχειρεί την εκμηδένιση της ανθρώπινης ύπαρξης, ξεκινά πρώτα από μέσα μας.

Αποτελεί ατομική μας ευθύνη και οφείλουμε, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, να δίνουμε τη συνεχή μάχη απέναντι στο κακό. Η θυσία των εκατομμυρίων Εβραίων θα μας θυμίζει πάντα αυτό το καθήκον. Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών συνεργάζονται στενά προκειμένου να κρατήσουν άσβεστη τη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet