Μάχη της Περιφέρειας Αττικής να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί – Βοήθεια και για μετάβαση στα εμβολιαστικά κέντρα
Κοινωνία

Μάχη της Περιφέρειας Αττικής να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί – Βοήθεια και για μετάβαση στα εμβολιαστικά κέντρα

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής και παρεμβαίνει όπου απαιτείται με στόχο την προάσπιση της ασφάλειας αλλά και τη διευκόλυνση των πολιτών.

Από νωρίς το πρωί ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης πραγματοποίησε αυτοψία σε όλους τους δρόμους που είναι στη διοικητική αρμοδιότητα και ευθύνη της Περιφέρειας προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί και το αν υπάρχουν δυσκολίες στις μετακινήσεις, ενώ ακολούθως μετέβη στο Κέντρο Διαχείρισης Αποχιονισμού στη  Διεύθυνση Ελέγχου και Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) της Περιφέρειας στο Καπανδρίτι.

Όπως ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Β. Κόκκαλη και τον συντονιστή της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Ν. Σταθόπουλο, η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει στο σύνολο 100 μηχανήματα, χωματουργικά, φορτωτές, γκρέιντερ που είτε επιχειρούν, είτε βρίσκονται σε επιφυλακή, αλλά και αλατιέρες που ρίχνουν συνεχώς αλάτι σε δρόμους που συνεχίζεται η χιονόπτωση. Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια έχει διαθέσει πάνω από 5.000 τόνους αλατιού στους Δήμους της Αττικής για τη διαχείριση της κακοκαιρίας.

Σε δρόμους που είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας η μετακίνηση γίνεται χωρίς προβλήματα, μετά από  συνεχείς παρεμβάσεις από τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Πατούλης μετέβη και στο τμήμα της Εθνική Οδού το οποίο έχει κλείσει για λόγους ασφαλείας, υπογραμμίζοντας πως η Περιφέρεια αν της ζητηθεί είναι έτοιμη να συνδράμει στην προσπάθεια διευκόλυνσης των οδηγών, την ανάδοχο εταιρεία Νέα Οδό, η οποία είναι υπεύθυνη για τη διάνοιξή της.

Επιπρόσθετα, με δεδομένη την ανάγκη διασφάλισης της προσβασιμότητας των πολιτών που πρέπει να εμβολιαστούν, η Περιφέρεια διαθέτει οχήματα για τη μετακίνηση όσων αδυνατούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα.  Οι πολίτες που ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν στον τηλ. αριθμό 210 8210067.

Στο πλαίσιο της αυτοψίας που πραγματοποιεί από το πρωί ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε και το εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι, όπου συνεργεία της Περιφέρειας επιχείρησαν προκειμένου να διασφαλιστεί η προσβασιμότητα των πολιτών που έχουν προγραμματισμένα ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Σε δηλώσεις του  ο κ. Πατούλης κατά τη μετάβαση του στην Εθνική Οδό επισήμανε σχετικά:

«Όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας έχει τεθεί σε πλήρη κινητοποίηση και βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή, για να κρατήσουμε ανοικτούς τους δρόμους και να διευκολύνουμε τους πολίτες. Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά είμαστε δίπλα στους πολίτες προκειμένου να μην νιώσει κανένας απροστάτευτος.

»Η ένταση του φαινομένου θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες. Ήρθαμε εδώ στην Εθνική Οδό η οποία έχει κλείσει για λόγους ασφαλείας, προκειμένου να δούμε πώς έχει η κατάσταση.

»Υπεύθυνη για τη διάνοιξη της Εθνικής Οδού είναι η Νέα Οδός. Εμείς έχουμε την ευθύνη διάνοιξης των περιφερειακών αξόνων και το πράξαμε. Ωστόσο αν μας ζητηθεί, θα συνδράμουμε και με δικά μας μηχανήματα, όπως κάναμε και στο παρελθόν. Εμείς σε όλα τα επίπεδα των περιφερειακών αξόνων ευθύνης μας δώσαμε μάχη όλο το βράδυ και τα κρατήσαμε  ανοιχτά, ωστόσο παραμένουμε σε επιφυλακή για να επέμβουμε όπου απαιτείται, με στόχο τη διασφάλιση της προσβασιμότητας των πολιτών.

»Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους δημάρχους  και για το θέμα των εμβολιαστικών κέντρων τα οποία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά για τους πολίτες που πρέπει να εμβολιαστούν. Η Περιφέρεια θα συνδράμει και σε αυτή την προσπάθεια διαθέτοντας οχήματα για τους πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης, λόγων των καιρικών συνθηκών.

»Κλείνοντας  θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής που όλες αυτές τις ώρες βρίσκονται επί ποδός για να αποφευχθούν προβλήματα και να εξασφαλίσουν με ασφάλεια την μετακίνηση των πολιτών. Η ασφάλεια των πολιτών είναι η απόλυτη και μόνη προτεραιότητά μας».  

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet