Μήνυση από την Περιφέρεια Αττικής για τη δολιοφθορά στον αγωγό ύδρευσης της Αίγινας
Κοινωνία

Μήνυση από την Περιφέρεια Αττικής για τη δολιοφθορά στον αγωγό ύδρευσης της Αίγινας

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης της Αίγινας κατέθεσε στις 2/2/2024 ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο περιφερειάρχης κατέθεσε στην Εισαγγελία υποστηρικτικό της μηνυτήριας αναφοράς υλικό από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, καθώς και σχετικές εκθέσεις επιθεώρησης, ώστε να εκκινήσει με ταχείες διαδικασίες η διερεύνηση για την τέλεση τυχόν αξιόποινων πράξεων κατά παντός υπευθύνου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την τέταρτη ενέργεια δολιοφθοράς στον συγκεκριμένο αγωγό, ο οποίος συνδέει την Αίγινα με τη Σαλαμίνα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της απευθείας υδροδότησης του νησιού από τις 24 Ιανουαρίου.

«Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα παίζουν με την υγεία των πολιτών είναι γελασμένοι. Όλα θα βγουν στο φως», δήλωσε μετά την κατάθεση της αναφοράς ο περιφερειάρχης Αττικής, τονίζοντας ότι γνωστοποίησε στην Εισαγγελία κάθε διαθέσιμο στοιχείο, ζητώντας προκαταρκτική εξέταση για να αποκαλυφθούν όλοι όσοι εμπλέκονται στο ζήτημα.

Δηλώσεις Σγουρού και Ιωακειμίδη

Υπενθυμίζεται ότι την παρέμβαση της δικαιοσύνης είχε ζητήσει με δήλωσή του ο επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής Γιάννης Σγουρός, ενώ ο Γιώργος Ιωακειμίδης, επικεφαλής της παράταξης Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης, δήλωσε:

«Δεν είναι μία, ούτε δύο φορές, αλλά η τέταρτη φορά που πραγματοποιείται δολιοφθορά στον αγωγό που μεταφέρει νερό στο νησί της Αίγινας. Αυτά τα γεγονότα περισσότερο μας θυμίζουν εικόνες από το Μεξικό ή την εμπόλεμη ζώνη της Ρωσίας και της Ουκρανίας, παρά με ένα νησί του Σαρωνικού. Τα 48 μέτρα βάθος, όπου έγινε η δολιοφθορά, δεν είναι μικρή υπόθεση. Η αστυνομία και η δικαιοσύνη πρέπει να δράσουν άμεσα και να μην επιτρέψουν να επικρατούν τέτοιες γκανγκστερικές λογικές στα νησιά μας. Η Πολιτεία οφείλει να μην επιτρέψει να γυρίζουμε ξανά και ξανά στο παρελθόν. Το δικαίωμα στο νερό για κάθε μας τόπο πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε μέσο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet