Ξεκίνησε το ταξίδι της 19ης λαμπαδηδρομίας Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών
Κοινωνία

Ξεκίνησε το ταξίδι της 19ης λαμπαδηδρομίας Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών

Με το καθιερωμένο τελετουργικό της Αφής της «Φλόγας της Αγάπης» ξεκίνησε και επίσημα από τη Μητρόπολη Αθηνών, χθες (30/7) το βράδυ, η 19η λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), με στόχο να στείλει σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα του εθελοντισμού και της προσφοράς αίματος και της δωρεάς οργάνων.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της τελετής αφής της φλόγας, αφού αναφέρθηκε στον ισχυρό συμβολισμό της λαμπαδηδρομίας, τονίζοντας ότι αποτελεί «Φλόγα της Αγάπης και ένα σύμβολο ευαισθητοποίησης και ενίσχυσής του κινήματος εθελοντικής αιμοδοσίας», επισήμανε ότι τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας η Περιφέρεια Αττικής, με σύμμαχο την ΠΟΣΕΑ, τους δημάρχους, αθλητικούς συλλόγους και εθελοντικές ομάδες, κατάφεραν να συμβάλουν στο κάλεσμα ευαισθητοποίησης των πολιτών, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι πρόσφεραν αίμα για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Χαρακτηριστικά, ο Γ. Πατούλης ανέφερε:

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα αποθέματα σε αίμα έχουν μειωθεί δραματικά. Με τις πρωτοβουλίες που αναλάβαμε συμβάλαμε στη σημαντική ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος, το οποίο έσωσε τη ζωή των συνανθρώπων μας. Όλοι μαζί αποδείξαμε ότι βρισκόμαστε στην εποχή που ο άνθρωπος νοιάζεται για τον συνάνθρωπό του. Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει με δράσεις, πρωτοβουλίες και συνεργασίες, τις προσπάθειες που γίνονται για την επέκταση της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί δώρο ζωής, πράξη ευαισθητοποίησης, προσφοράς αγάπης και αλληλεγγύης. Εύχομαι η φλόγα που θα ταξιδέψει σε πολλά σημεία της Ελλάδας να αποτελέσει την αφορμή ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης του εθελοντικού κινήματος αιμοδοσίας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ, Χ. Πρωτόπαπας, κατά την έναρξη της εκδήλωσης, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και όλους τους φορείς και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και της κεντρικής διοίκησης για την ουσιαστική συμβολή τους. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι, για άλλη μια φορά, απέδειξαν στην πράξη την ευαισθησία τους απέναντι στον συνάνθρωπο.

Ο αγιασμός και το εθιμοτυπικό τελετουργικό πραγματοποιήθηκε από τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Ρωγών κ. Φιλόθεο, εκπρόσωπο του μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμου. Μετά το άναμμα του βωμού, η Φλόγα παραδόθηκε στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον διοικητή του Γ.Ν. Κέρκυρας «Αγ. Ειρήνη» και πρόεδρου του Συλλόγου Θαλασσαιμίας Ηπείρου, Λεωνίδα Ρουμπάτη.

Στην τελετή αφής χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Πρόληψης και Εθελοντισμού, εκ μέρους του πρόεδρου της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πρεζεράκος, εκπρόσωποι κομμάτων, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr Αντώνιος Αυγερινός, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», Δρ. Μιχάλης Χριστάκης, η πρόεδρος του Σικιαριδείου Ιδρύματος και πρόεδρος της Ακαδημίας Εθελοντισμού «HELP HELLAS», Κορίνα Λιούτα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, Γιώργος Σβάρνας, ο γραμματέας της Λέσχης HARLEY DAVIDSON, Λεόντιος Λεοντάδης, η αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (EKEA), Γιαννούλη Σταυρούλα κ.ά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet