Ξεκινά ένα από τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα στον Πειραιά
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ξεκινά ένα από τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα στον Πειραιά

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου τη σύμβαση του έργου «Αντιπλημμυρικής Προστασίας στην περιοχή των Οδών Χαλκίδος και Βαλαωρίτου» στην Παλαιά Κοκκινιά. Το έργο είναι προϋπολογισμού 9.300.000,00 ευρώ και λύνει ένα σημαντικό πρόβλημα δεκαετιών. Η υπογραφή της σύμβασης από τον κ. Πατούλη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Πειραιά, παρουσία του δημάρχου Γ. Μώραλη, της αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σ. Αντωνάκου, εκπροσώπου του αναδόχου και του διευθυντή Τεχνικών Έργων Πειραιά και Νήσων Ευστρ. Παγωτέλη.

Ο περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σχετική εξέλιξη, επισημαίνοντας ότι «το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλλει στην επίλυση ενός προβλήματος που ταλαιπωρεί χρόνια τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έχουν δει να κινδυνεύουν οι ζωές τους και να καταστρέφεται η περιουσία τους». Ο Γ. Πατούλης ευχαρίστησε την κ. Αντωνάκου και τα στελέχη της Αντιπεριφέρειας για τη στενή συνεργασία με τον δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη και συνολικά όλους τους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας. «Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη αλλάζουμε τον Πειραιά, επενδύουμε στην ασφάλεια της πόλης και στην προστασία της ζωής των συμπολιτών» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα σημαντική αυτή τη στιγμή για τον Πειραιά, καθώς η υλοποίηση αυτού του έργου θα λύσει τα  προβλήματα που προκαλούνται στο σημείο αυτό από έντονες βροχοπτώσεις». Ο κ. Μώραλης ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη και την κ. Αντωνάκου για την άμεση ανταπόκριση και τις συντονισμένες ενέργειες που είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξει ανάδοχος και να ξεκινήσει το έργο.

Η αντιπεριφερειάρχης σε δηλώσεις της υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει ως προτεραιότητά της «έργα ουσίας και όχι φωτογραφίας», έργα τα οποία διαφυλάσσουν τη ζωή και την περιουσία των πολιτών.

Διαβάστε αναλυτική την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet