Ξεκινά έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης στη Δυτική Αττική, ύψους 15 εκατ. ευρώ
Κοινωνία

Ξεκινά έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης στη Δυτική Αττική, ύψους 15 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με την περιφερειακή αρχή, το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας με προϋπολογισμό 14.915.000,00 ευρώ ξεκινά να υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και μετά από συστηματικές ενέργειες και πρωτοβουλίες του Γ. Πατούλη

Η περιφερειακή αρχή τονίζει ότι το συγκεκριμένο αντιπλημμυρικό έργο είναι ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Φυλής και θα συμβάλλει στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων, τα οποία ταλαιπωρούν εδώ και δεκαετίες τους κατοίκους.

Η υλοποίησή του εισέρχεται στην τελική φάση κατόπιν και της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης από τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον ανάδοχο εργολάβο. Στην υπογραφή παρόντες ήταν ο δήμαρχος Φυλής Χρ. Παππούς, και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος.

Το έργο αφορά στην κατασκευή διαφόρων ειδών αγωγών ομβρίων και φρεατίων υδροσυλλογής, ώστε να εξασφαλιστεί η αντιπλημμυρική προστασία – θωράκιση της Ανατολικής Λεκάνης της Δημοτικής Ενότητας  Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής και της ευρύτερης περιοχής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφερόμενος στη σημασία του συγκεκριμένου έργου επισήμανε:

«Η στοχευμένη υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας σε περιοχές που είναι ευάλωτες σε πλημμυρικά φαινόμενα, είναι υψηλής προτεραιότητας για την Περιφέρεια Αττικής. Με στενή συνεργασία και συνεννόηση με τους Δήμους της Αττικής, θωρακίζουμε τις πόλεις μας απέναντι στους κινδύνους που εγκυμονεί η κλιματική κρίση και ενισχύουμε τις υποδομές για την ασφάλεια των πολιτών  και την προστασία των περιουσιών τους».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Φυλής Χρ. Παππούς, αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πατούλη για την ανταπόκριση και τη στήριξη στην υλοποίηση του έργου ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως πρόκειται για ένα μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στη Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων, το οποίο θα μεταβάλει καθοριστικά τις συνέπειες από τα πλημμυρικά φαινόμενα, τα οποία αντιμετωπίζει η περιοχή, και θα δημιουργήσει νέες συνθήκες στην καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet