Οικολογική Συμμαχία: Η Περιφέρεια Αττικής καταψήφισε έκκληση για συμμετοχή στην κινητοποίηση «Fridays for Future Greece»
Κοινωνία

Οικολογική Συμμαχία: Η Περιφέρεια Αττικής καταψήφισε έκκληση για συμμετοχή στην κινητοποίηση «Fridays for Future Greece»

«Η Περιφέρεια Αττικής καταψηφίζει την έκκληση για συμμετοχή στην κινητοποίηση “Fridays for Future Greece”» τονίζει η παράταξη Οικολογική Συμμαχία για την Περιφέρεια Αττικής.

Σε σχετική ανακοίνωσή της επισημαίνει τα εξής:

Απορρίφθηκε δίχως δεύτερη σκέψη στην 24η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, της 20ής Νοεμβρίου, το ψήφισμα της Οικολογικής Συμμαχίας για την ενθάρρυνση της συμμετοχής του μαθητόκοσμου στην κινητοποίηση «Fridays for Future Greece» της 29ης Νοεμβρίου.

Το ψήφισμα απορρίφθηκε με την αρνητική ψήφο των παρατάξεων Νέα Αρχή για την Αττική του Γ. Πατούλη, Δημιουργία του Θ. Τζήμερου και Ελληνική Αυγή για την Αττική, από τους όσους ανεξάρτητους προερχόμενους από την παράταξη Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής του Γ. Σγουρού στηρίζουν Γ. Πατούλη και από εκείνη την «αξιοπερίεργη» περίπτωση παράταξης που, όντας Αττική Πράσινη Περιφέρεια, υπερψήφισε τον νέο ΧΥΤΑ Γραμματικού, καταψήφισε την πρόταση για την αλλαγή πολιτικής διαχείρισης των ρεμάτων και, μόλις προχθές, καταψήφισε την έκκληση υπέρ της κινητοποίησης για το κλίμα «Fridays for Future Greece».

Παρά τη θετική ψήφο των παρατάξεων Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, Δύναμη Ζωής, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική και Ανυπότακτη Αττική, η απόρριψη του ψηφίσματος από την πλειοψηφούσα παράταξη δεν μας εξέπληξε. Ευθυγραμμισμένη πλήρως στον δρόμο της «παραδοσιακής» γύμνιας πολιτικής οπτικής της Περιφέρειας Αττικής, επένδυσε ευθύς εξαρχής στις γνωστές παρωχημένες πρακτικές, επικοινωνιακού χαρακτήρα, με πρώτες τις χορηγίες και τη συνεχή οικονομική ικανοποίηση αιτημάτων εφήμερων τεκταινόμενων, τα οποία άθροισαν στη μόνη 24η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το σεβαστό ποσό των 450.000 ευρώ περίπου, πλέον των 210.000 ευρώ για τη δίχως νόημα πεντάμηνη αγορά τηλεοπτικού χρόνου σε τοπικό κανάλι της Αττικής.

Σε ένα παρόμοιο περιβάλλον, υπερψήφισης του νέου ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και καταψήφισης του αιτήματος αλλαγής πολιτικής στη διαχείριση των ρεμάτων, κάθε ουσιαστική προσπάθεια ενθάρρυνσης πρωτοβουλιών κατά της κλιματικής αλλαγής δεν έχουν και δεν μπορούν να έχουν θέση. Αρκεί, κάποια Κυριακή, μια ποδηλατάδα με τον επικεφαλής της περιφερειακής αρχής και μερικές γλάστρες δώρο στους Δήμους, απ’ όπου θα περάσει, για να κοιμηθούμε ευτυχείς ότι το κλίμα θα αλλάξει. Πάντα συνεπείς στην παντελή ανικανότητα ουσιαστικής πολιτικής και στην αντικατάσταση της ουσίας της πολιτικής με παρωχημένες επικοινωνιακές πρακτικές. Και δεν προκάναμε ακόμα να μιλήσουμε για βιωσιμότητα και οικολογική μετάβαση στη βιώσιμη ευημερία. Εκεί να δεις ποιος και πόσο θα γελάσει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet