Ο Γ. Δημόπουλος απαντά στα δημοσιεύματα για τα σεμινάρια ενημέρωσης και διάδρασης με αναπτυξιακά θέματα των παιδιών με ΔΕΠ-Υ
ethnos.gr
Κοινωνία

Ο Γ. Δημόπουλος απαντά στα δημοσιεύματα για τα σεμινάρια ενημέρωσης και διάδρασης με αναπτυξιακά θέματα των παιδιών με ΔΕΠ-Υ

Στη διάψευση των ισχυρισμών της «Εφημερίδας των Συντακτών» σχετικά με την διενέργεια σεμιναρίων ενημέρωσης και διάδρασης με αναπτυξιακά θέματα των παιδιών με ΔΕΠ-Υ προχωρά ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής, Γιώργος Δημόπουλος, καθώς, όπως υποστηρίζει, οι διαδικασίες είναι διαφανείς και τα στοιχεία της διεξαγωγής των σεμιναρίων είναι στη διάθεση όλων των ενδιαφερομένων

Ειδικότερα, όπως αναφέρει τα 14 σεμινάρια που έχουν σχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια θα πραγματοποιηθούν στους 8 Δήμους του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, δηλαδή στους Δήμους Αθήνας, Γαλατσίου, Δάφνης-Υμηττού, Καισαριανής, Ηλιούπολης, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Ζωγράφου και Βύρωνα. Το κάθε σεμινάριο θα είναι ημερήσιο και θα πραγματοποιηθεί μέσα από link που θα δοθεί σε όσους δηλώσουν συμμετοχή στην πλατφόρμα.

Σε κάθε ένα σεμινάριο θα αντιστοιχεί συγκεκριμένη ημέρα και ώρα διεξαγωγής. Το κόστος των σεμιναρίων, που επιβαρύνει την Περιφέρεια Αττικής, είναι 15.919 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Το σεμινάριο αφορά στον ορισμό της ΔΕΠ-Υ, τους εξωγενείς παράγοντες ενίσχυσης της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης των μαθητών που παρουσιάζουν τη συγκεκριμένη διαταραχή, τη σωστή διαχείριση των παιδιών με ΔΕΠ-Υ, τον ουσιαστικό διαχωρισμό της από τη δυσλεξία, την ύπαρξη συννοσηρότητας με άλλες διαταραχές σε ένα παιδί και τέλος θα πραγματοποιηθεί και ένα διαδραστικό workshop με συζήτηση για την γενικότερη εικόνα του πληθυσμού που εμφανίζουν την συγκεκριμένη διαταραχή.

Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτά τα σεμινάρια ανά Δήμο έχουν νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές, γονείς παιδιών με ΔΕΠ-Υ, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές, ιατρικές ειδικότητες που διαχειρίζονται ανάλογες διαταραχές όπως νευρολόγοι, παιδοψυχίατροι, παιδοψυχολόγοι και άλλες συγγενείς ειδικότητες.

Όσον αφορά στη δυνατότητα των δημοσίων Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ), ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, σε πρόσφατη επίσκεψη του στο 2ο ΚΕΣΥ Α’ Αθήνας, διαπίστωσε «την αδυναμία διεξαγωγής μιας τέτοιας κλίμακας σεμιναρίων καθώς, ναι μεν υπάρχει το ανάλογο προσωπικό, όπως και η ανάλογη βούληση και προθυμία, αλλά δεν υπάρχουν οι κατάλληλες τεχνικές υποδομές για κάτι τέτοιο. Οπότε η επιλογή του ιδιώτη είναι μονόδρομος».

«Άλλωστε, ο φορέας i-paidi αποτελεί αναγνωρισμένη επιστημονική ομάδα, με εξειδίκευση και πολύχρονη εμπειρία στη συγκεκριμένη διαταραχή, υποστηρίζει τα παιδιά που γεννιούνται με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) και είναι μοναδική στις υπηρεσίες που προσφέρει στο συγκεκριμένο τομέα στη χώρα μας από το 2017, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)» προσθέτει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet