Απαγορευτικό μέχρι 8 Μαρτίου στην Αττική και βλέπουμε… – Παραμένουν ανησυχητικά τα κρούσματα κορωνοϊού
Κοινωνία

Απαγορευτικό μέχρι 8 Μαρτίου στην Αττική και βλέπουμε… – Παραμένουν ανησυχητικά τα κρούσματα κορωνοϊού

Παρατείνεται για ακόμη μία εβδομάδα, μέχρι τις 8 Μαρτίου, το απαγορευτικό στην Αττική, η οποία παραμένει στο «κόκκινο» από πλευράς κρουσμάτων κορωνοϊού.

Το απόγευμα της Παρασκευής 26/2 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε επίσημα την παράταση, ενώ η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων θα παρακολουθεί στενά τα επιδημιολογικά δεδομένα και την ερχόμενη εβδομάδα και, εφόσον χρειαστεί, θα εισηγηθεί για νέα παράταση μέχρι τις 15 Μαρτίου.   

Με βάση τα νέα δεδομένα, στην Αττική παραμένουν κλειστά τα σχολεία και τα καταστήματα του λιανεμπορίου, ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 9 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα. 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, ιδιαίτερα επιβαρυμένη εμφανίστηκε για μια ακόμα ημέρα η Αττική, συγκεντρώνοντας περίπου τα μισά κρούσματα κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, από τα 1.790 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν, τα 790 βρέθηκαν στην Αττική, εκ των οποίων 98 στον Βόρειο Τομέα, 93 στην Ανατολική Αττική, 94 στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, 212 στο Κέντρο της Αθήνας και 167 στον Πειραιά.

Τα μέτρα που ισχύουν για το απαγορευτικό

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
  • Τηλεκπαίδευση για όλες τις βαθμίδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκτός των σχολείων ειδικής αγωγής.
  • Για τις μετακινήσεις με Ι.Χ. και ταξί, επιτρέπεται ο οδηγός και δύο επιβάτες.
  • Αναφορικά με τους χώρους λατρείας, επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων κ.α. χωρίς την παρουσία πιστών. Σε γάμους, βαφτίσεις, κηδείες, μνημόσυνα, επιτρέπονται έως εννέα άτομα.
  • Όσον αφορά στις αθλητικές δραστηριότητες, εξακολουθούν να ισχύουν τα υφιστάμενα μέτρα, ενώ δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση στα μέτρα που ισχύουν για τους αρχαιολογικούς χώρους, τις κινηματογραφικές προβολές, τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα και τις λοιπές παραστατικές τέχνες, τα συνέδρια και τις εκθέσεις, καθώς και τις πρόβες και τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα και ηχογραφήσεις.
  • Ανοιχτά παραμένουν καθαριστήρια, πρατήρια υγρών καυσίμων, ΚΤΕΟ και συνεργία οχημάτων. Επίσης λειτουργούν τα φαρμακεία και καταστήματα τροφίμων.
  • Κανονικά θα λειτουργεί κάθε επιχείρηση λιανικής πώλησης με τη μέθοδο e-shop.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet