Πάνω από 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για σημαντικά έργα και αναπτυξιακές δράσεις σε Λαύριο και Κερατέα
Κοινωνία

Πάνω από 20 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για σημαντικά έργα και αναπτυξιακές δράσεις σε Λαύριο και Κερατέα

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί στους Δήμους της Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων που υλοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, μετέβη σήμερα 25/5 στον Δήμο Λαυρεωτικής. Ο προϋπολογισμός των έργων και των υποδομών που χρηματοδοτούνται μέσω πόρων της Περιφέρειας και του ΠΕΠ Αττικής και έχουν προσδώσει ένα ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο στην ευρύτερη περιοχή ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στον Δήμο Λαυρεωτικής ο κ. Πατούλης προέβη στην υπογραφή δύο σημαντικών προγραμματικών συμβάσεων. Η μία, προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ, αφορά στη χρηματοδότηση ασφαλτοστρώσεων στο οδικό δίκτυο περιοχών που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές της Κερατέας και η δεύτερη, προϋπολογισμού 390.000 ευρώ, στην κατασκευή γηπέδου 9Χ9 στο δημοτικό στάδιο Κερατέας.

Ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε σημαντικά έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στην περιοχή, όπως την «Οικία Μπία», ένα διατηρητέο κτήριο το οποίο θα μετατραπεί σε Λαογραφικό Μουσείο, το Πολιτιστικό Κέντρο Ποντίων, το οποίο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και έτυχε θερμής υποδοχής από τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γ. Βαρυθυμιάδη και το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.

Παράλληλα επισκέφθηκε τα γραφεία της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα Λαυρίου, όπου και συζήτησε με την πρόεδρο Ι. Κουλουβράκη για τα έργα που απαιτούνται προκειμένου το λιμάνι Λαυρίου να γίνει πιο σύγχρονο και λειτουργικό, ενώ είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής Δ. Λουκά, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και στελέχη της περιοχής, στο δημαρχείο Λαυρίου.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet