Πάνω από 70 απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας και περισσότερους από 4.000 καφέ κάδους έχει διαθέσει η Περιφέρεια Αττικής σε περίπου 40 Δήμους
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Πάνω από 70 απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας και περισσότερους από 4.000 καφέ κάδους έχει διαθέσει η Περιφέρεια Αττικής σε περίπου 40 Δήμους

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η παράδοση σύγχρονων απορριμματοφόρων για τη συλλογή βιοαποβλήτων και καφέ κάδων ανακυκλώσιμων υλικών εσωτερικού χώρου (χαρτί και μέταλλο/πλαστικό) από την Περιφέρεια και στους 66 Δήμους της Αττικής.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος για την ενίσχυση της ανακύκλωσης που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής με στόχο να γίνει μία νέα, πιο «πράσινη αρχή στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ήδη, μέχρι σήμερα, έχουν διατεθεί σε περίπου 40 Δήμους της Αττικής σχεδόν 70 απορριμματοφόρα και πάνω από 4.000 καφέ κάδοι συλλογής βιοαποβλήτων, καθώς και κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης.

Ο εξοπλισμός αυτός κρίνεται απαραίτητος προκειμένου οι Δήμοι να ανταποκριθούν στις επιταγές της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων, σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, θα μεταβεί τη Δευτέρα 24/8 στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού προκειμένου να παραδώσει απορριμματοφόρο και καφέ κάδους ανακύκλωσης.

Στο σχετικό μήνυμά του ο περιφερειάρχης επισημαίνει:

«Ακόμα και εν μέσω της κρίσιμης υγειονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα μας, συνεχίζουμε σταθερά το οδοιπορικό ανακύκλωσης σε όλους τους Δήμους της Αττικής, μένοντας αυστηρά προσηλωμένοι στον στόχο μας, να μετατρέψουμε την Αττική σε πρότυπη «πράσινη» Περιφέρεια.

»Δεσμευθήκαμε ότι η Αττική θα γυρίσει οριστικά σελίδα στον τρόπο που διαχειρίζεται τα στερεά απόβλητα και είμαστε αποφασισμένοι αυτή μας τη δέσμευση να την κάνουμε πράξη.

»Σε συνεργασία με τους Δήμους και με συμμάχους μας τους πολίτες, θα καταφέρουμε να κερδίσουμε αυτό το δύσκολο στοίχημα, αφήνοντας πίσω μας για πάντα παθογένειες που κόστισαν ακριβά στην Αττική και στους πολίτες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet