Παραδόθηκε στους πολίτες η νέα σύγχρονη πεζογέφυρα στο Χαϊδάρι, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής
Κοινωνία

Παραδόθηκε στους πολίτες η νέα σύγχρονη πεζογέφυρα στο Χαϊδάρι, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής

Ακόμη μια σύγχρονη πεζογέφυρα, η τέταρτη από τις συνολικά πέντε που κατασκευάζονται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας σε Δήμους της Αττικής, παραδόθηκε προς χρήση στους πολίτες στο Χαϊδάρι.

Πρόκειται για την πεζογέφυρα επί της Λεωφόρου Αθηνών (Λ. Αθηνών και Κυπρίων Αγωνιστών), τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γ. Καραγιάννης.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης,  οι υπ. βουλευτές Ν.Δ. στον Δυτικό Τομέα Αθηνών Δ. Καλογερόπουλος και Γ. Λοβέρδος, ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Τομέα Αθηνών Α. Λεωτσάκος, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Ευ. Ντηνιακός, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος με αρμοδιότητες της Δ/νσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών Αθ. Κατσιγιάννης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αθ. Βαθιώτης, ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Κ. Λογοθέτης,  ο γενικός γραμματέας Δήμου Περιστερίου και υποψήφιος με τον συνδυασμό Νέα αρχή  Β. Λώλος, οι αντιδήμαρχοι Π. Ζεβόλης και Κ. Χρονοπούλου και ο υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου Απ. Θεοφίλης, στελέχη του υπουργείου Υποδομών και της Περιφέρειας, αλλά και πλήθος πολιτών.

Η νέα πεζογέφυρα είναι η τέταρτη που ολοκληρώνεται από τις συνολικά πέντε που κατασκευάζονται σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, με κόστος κατασκευής περίπου 1 εκ. ευρώ η καθεμία. Ήδη έχουν παραδοθεί  σε χρήση οι πεζογέφυρες σε Άλιμο, Παλαιό Φάληρο και Αγία Παρασκευή.

Επίσης, η συγκεκριμένη είναι η πρώτη από τις δύο πεζογέφυρες που κατασκευάζονται στη Λεωφόρο Αθηνών, στο Χαϊδάρι, ενώ υπολογίζεται ότι εντός του καλοκαιριού θα παραδοθεί και η δεύτερη, η οποία θα κατασκευαστεί στο Παλατάκι Χαϊδαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει αναλάβει τη δημοπράτηση και εκτέλεση των πεζογεφυρών σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής.

Οι πεζογέφυρες, στα βασικά τους χαρακτηριστικά, είναι τοξωτές, φωτιζόμενες για τη μέγιστη ασφάλεια των χρηστών, ενώ διαθέτουν ανελκυστήρες ώστε να είναι προσβάσιμες από όλους.

Στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης έκανε λόγο για ένα σημαντικό έργο που θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια και θα διευκολύνει τη μετακίνηση των πεζών, σε μια λεωφόρο κυκλοφοριακά επιβαρυμένη, ενώ επισήμανε την προτεραιότητα που δίνει η διοίκηση της Περιφέρειας για τον εκσυγχρονισμό της ασφάλειας του οδικού δικτύου της Αττικής, γεγονός που αποτυπώνεται και στο νέο ΠΕΠ Αττικής 2021-2027, όπου ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων οδικής ασφάλειας ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet