Περιφέρεια Αττικής: Οι εκτιμήσεις του κ. Στυλιανίδη δικαιώνουν απόλυτα την Περιφέρεια Αττικής
News247.gr
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Οι εκτιμήσεις του κ. Στυλιανίδη δικαιώνουν απόλυτα την Περιφέρεια Αττικής

Για δικαίωση των όσων υποστήριξε σχετικά με την αντιμετώπιση του πρόσφατος κύματος κακοκαιρίας κάνει λόγο η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής με αφορμή τις σημερινές (21/10) δηλώσεις του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Χ. Στυλιανίδη.

Ειδικότερα, η περιφερειακή αρχή υποστηρίζει τα εξής:

«Οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Χ. Στυλιανίδη σχετικά με την επικινδυνότητα των καιρικών φαινομένων της προηγούμενης εβδομάδας αποτελούν πλήρη δικαίωση όσων υποστηρίζουμε ως διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για την επιτυχημένη, από πλευράς μας, διαχείριση της έκτακτης κατάστασης, για τρεις λόγους: 

»1. Ο έγκαιρος καθαρισμός των ρεμάτων με ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής συνέβαλε καθοριστικά ώστε η Αττική να αντέξει και να μην θρηνήσουμε την απώλεια ανθρώπινης ζωής, όταν οι επιστήμονες εκτιμούσαν, κατά δήλωση του κ. Στυλιανίδη, ότι υπήρχε κίνδυνος απώλειας δεκάδων συνανθρώπων μας, αν επιβεβαιωνόταν η αρχική εκτίμηση της έντασης των ακραίων καιρικών φαινομένων. 

»2. Η δήλωση του κ. υπουργού ότι η χώρα μας δεν έχει τις υποδομές να αντέξει τέτοια ακραία φαινόμενα καθιστά επιτακτική ανάγκη να εισακουστεί η πρότασή μας και να προχωρήσουν άμεσα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλη την Αττική, τα οποία θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν από υπάρχοντα προγράμματα όπως το ΠΔΕ, το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ.

»3. Εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα όσοι επιχείρησαν να υποτιμήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης που βιώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να υποτιμήσουν και την προσπάθεια που κατέβαλε η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής για να τη διαχειριστεί.

»Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Με σχέδιο, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τους 66 Δήμους της Αττικής, διαμορφώνουμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης, έργων και παρεμβάσεων στον τομέα της αντιπλημμυρικής προστασίας και της Πολιτικής Προστασίας, ώστε όλοι οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς για τις ζωές και τις περιουσίες τους». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet