Πλήθος υπουργών και αυτοδιοικητικών στελεχών στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής
Κοινωνία

Πλήθος υπουργών και αυτοδιοικητικών στελεχών στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής

Το ενδιαφέρον κυβερνητικών στελεχών, αλλά και πλήθους εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού προσέλκυσε το pερίπτερο της Περιφέρειας Αττικής, πρώτη μέρα σήμερα λειτουργίας της 85 Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή.

Από το πρωί βρισκόταν στους χώρους του περιπτέρου ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης και υποδεχόταν τους επισκέπτες, έχοντας την ευκαιρία να τους ενημερώσει για το έργο της Περιφέρειας, ενώ από τα video wall του περιπτέρου προβάλλονται συνεχώς βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από τις δράσεις της Περιφέρειας, που έχουν κατά κύριο λόγο αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο, με έμφαση σε τομείς όπως η υγεία-διαχείριση πανδημίας- η ανακύκλωση, αλλά και σε πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την ενίσχυση κοινωνικών δομών.

Μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών που έχουν επισκεφθεί από το πρωί το περίπτερο της Περιφέρειας ήταν η υπ. Πολιτισμού, Λ. Μενδώνη, ο υπ. Τουρισμού, Β. Κικίλιας, ο υπουργός Υγείας, Αθ. Πλεύρης, ο υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκης, ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, ο υφ. παρά τω Πρωθυπουργό, Θ. Λιβάνιος, ο γ. γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής, Β. Κυριαζόπουλος, η βουλευτής της Ν.Δ. Ε. Ράπτη. Επίσης, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μ. Σχοινάς, o ευρωβουλευτής Σ. Κυμπουρόπουλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Απ. Τζιτζικώστας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κ. Αγοραστός, ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Κ. Μουτζούρης, o περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Ν. Φαρμάκης, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρ. Κράτσα, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φ. Σπανός, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης, ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής, Γ. Δημόπουλος, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Τεχνικών Έργων, Ε. Κοσμίδη, οι δήμαρχοι Αλίμου, Α. Κονδύλης, Αχαρνών, Σ. Βρεττός, Αγ. Ιωάννη-Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδης, Χολαργού-Παπάγου, Ηλ. Αποστολόπουλος, Μυκόνου, Κ. Κουκάς, ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ Περιφέρειας Αττικής, Ν. Παπαγεωργίου και πολλοί εκπρόσωποι Δήμων και Περιφερειών.

«Η δυναμική παρουσία της Περιφέρειας μας εδώ στην 85η ΔΕΘ σηματοδοτεί τη βούλησή μας να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της Περιφέρειας, αλλά και να δυναμώσουμε την αναπτυξιακή της δυναμική, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόσθεσε: «Με σχέδιο και καθημερινή δουλειά χτίζουμε σταδιακά την Αττική που θέλουμε. Μία Περιφέρεια-Πρότυπο αλληλεγύης, ανθρωπιάς και πάντα δίπλα στον πολίτη».

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη ΔΕΘ ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε τα περίπτερα όλων των Περιφερειών, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με άλλους περιφερειάρχες, ενώ συναντήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Β. Αιγαίου με την υφ. Τουρισμού, Σ. Ζαχαράκη. Στο περίπτερο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είχε την ευκαιρία να συζητήσει για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας με τον νέο υπουργό Χ. Στυλιανίδη, τον οποίο και συνεχάρη για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ενά στο περίπτερο του υπουργείου Πολιτισμού, η γ. γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού, Ε. Δουνδουλάκη, τον ξενάγησε στην έκθεση επαυξημένης πραγματικότητας.

Επίσης, επισκέφθηκε το περίπτερο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, τα περίπτερα του υπ. Υγείας, όπου του έγινε παρουσίαση από ομάδα εφήβων ερευνητών που ασχολούνται προγράμματα ρομποτικής, του ΚΕΘΙ, του ΟΑΕΔ, της ΕΥΔΑΠ, της ΚΕΔΕ, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το περίπτερο του υπ. Οικονομικών και το περίπτερο της Εθνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, όπου συναντήθηκε με στελέχη της Επιτροπής και παραολυμπιακούς αθλητές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet