«Πράσινο φως» του ΠΕ.ΣΥ. Αττικής για Διαπαραταξιακή Επιτροπή Υγείας και εξασφάλιση χιλιάδων rapid τεστ Covid-19
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

«Πράσινο φως» του ΠΕ.ΣΥ. Αττικής για Διαπαραταξιακή Επιτροπή Υγείας και εξασφάλιση χιλιάδων rapid τεστ Covid-19

Οι δράσεις της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής (11/11) συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παρουσίασε το σύνολο των πρωτοβουλιών που έχουν υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Αττικής από την πρώτη φάση της πανδημίας, ενώ ενημέρωσε τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και για τις δράσεις που προγραμματίζει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε και τις υπόλοιπες παρατάξεις να καταθέσουν τις προτάσεις και τις επισημάνσεις τους προκειμένου να αναπτυχθεί ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας για τους κατοίκους της Αττικής, επισημαίνει η διοίκηση της Περιφέρειας, προσθέτοντας ότι μετά από διεξοδική συζήτηση ο κ. Πατούλης χαιρέτισε με ικανοποίηση το γεγονός πως αναπτύχθηκε ένας συναινετικός διάλογος στο πλαίσιο του οποίου το σύνολο των παρατάξεων προέταξε ως κοινό σκοπό την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.

Η περιφερειακή αρχή συμπληρώνει ότι προς την κατεύθυνση αυτή ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τους συναδέλφους του για την αλλαγή του νομικού πλαισίου ως προς την προμήθεια των τεστ ανίχνευσης της Covid-19.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης σημειώνεται πως σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο είναι σε θέση πλέον η Περιφέρεια Αττικής να εξασφαλίσει την αγορά και τη διενέργεια των τεστ, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Μετά από πρόταση του περιφερειάρχη, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας εισηγήθηκε την έγκριση σκοπιμότητας ενός πρώτου ποσού προκειμένου να γίνει άμεσα η προμήθεια χιλιάδων rapid τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού. Επιπλέον με εισήγηση του περιφερειάρχη αποφασίστηκε η σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής Υγείας η οποία θα έχει ως βασική αποστολή της την διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδίου εξέτασης, ιχνηλάτησης και διεξαγωγής τεστ σε συγκεκριμένες ομάδες. Τα μέλη της Επιτροπής, σύμφωνα με τη διοίκηση της Περιφέρειας, θα είναι κυρίως ιατροί περιφερειακοί σύμβουλοι και θα συμβάλλουν, μεταξύ άλλων, και στον σχεδιασμό με βάση τον οποίο θα γίνουν στοχευμένα τα τεστ σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες. Η έγκριση των δύο αποφάσεων έγινε από την πλειοψηφία των παρατάξεων και με τη στήριξη, του συνόλου σχεδόν, των ανεξάρτητων περιφερειακών συμβούλων, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασαν οι παρατάξεις Λαϊκή Συσπείρωση, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική και η Ανυπότακτη Αττική, αναφέρει η περιφερειακή αρχή.

Ο κ. Πατούλης χαιρέτισε με ικανοποίηση την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου επισημαίνοντας ότι «η Περιφέρεια Αττικής παραμένει στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της Covid-19. Όλοι μαζί ενωμένοι δίνουμε τη μάχη και συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην πρόληψη με τη διεξαγωγή χιλιάδων τεστ», καταλήγει η διοίκηση της Περιφέρειας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet