Προγραμματική Σύμβαση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών στην Κινέτα υπέγραψε ο Γ. Πατούλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Προγραμματική Σύμβαση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών στην Κινέτα υπέγραψε ο Γ. Πατούλης

Στα 3.550.000 ευρώ ανέρχεται το ύψος της Προγραμματικής Σύμβασης που υπέγραψε σήμερα (20/10) ο περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργος Πατούλης, με τον δήμαρχο Μεγαρέων, Γ. Σταμούλη και αφορά σε σημαντικά έργα υποδομών και αποκατάστασης του οδικού δικτύου της Κινέτας, το οποίο είχε υποστεί τεράστιες καταστροφές από την εκδήλωση ακραίων πλημμυρικών φαινομένων στα τέλη του 2019, όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή.

Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και η εκτέλεση των εργασιών ορίζεται σε 28 μήνες.  Στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης παρόντες ήταν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Δ. Αττικής, Λ. Κοσμόπουλος και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής, Α. Καλογερόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της υπογραφής ο κ. Πατούλης ζήτησε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό οι διαδικασίες και τόνισε ότι όλο αυτό το διάστημα, ο ίδιος προσωπικά είχε αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών, προκειμένου να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια και προβλήματα.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο το οποίο, όχι μόνο θα αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν σε υποδομές και το οδικό δίκτυο από τα πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά θα αλλάξει και την Κινέτα, καθώς στη προγραμματική σύμβαση υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τη διασφάλιση της ανάπλασης του οικισμού. Τα έργα που θα υλοποιηθούν θα συμβάλλουν στη σημαντική, οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας συνεργαζόμαστε στενά με τους Δήμους της Αττικής για την αποκατάσταση ζημιών που έχουν προκληθεί από φυσικές καταστροφές και τη γρήγορη επαναφορά των περιοχών που έχουν πληγεί στην κανονικότητα», επεσήμανε.

Από την πλευρά του ο κ. Σταμούλης, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την έμπρακτη συμβολή του στην ανασυγκρότηση της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων και ιδιαίτερα της Κινέτας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες και πυρκαγιές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet