Πρόσθετη χρηματοδότηση 579.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Μεγαρέων από το ΕΤΠΑ για κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων αποχέτευσης ακαθάρτων
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Πρόσθετη χρηματοδότηση 579.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Μεγαρέων από το ΕΤΠΑ για κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων αποχέτευσης ακαθάρτων

Πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 579.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 εξασφάλισε η Περιφέρεια Αττικής για τη χρηματοδότηση της κατασκευής ιδιωτικών συνδέσεων (διακλαδώσεων) αποχέτευσης στον Δήμο Μεγαρέων. Ειδικότερα, το νέο αυτό υποέργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020», μέσω τροποποίησης της πράξης «Κατασκευή δικτύου ακαθάρτων της πόλης των Μεγάρων – έργα Β’ φάσης», προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ.

Με το νέο αυτό υποέργο χρηματοδοτείται η κατασκευή 1.400 ιδιωτικών συνδέσεων (διακλαδώσεις) αποχέτευσης στον Δήμο Μεγάρων και εξασφαλίζεται η σύνδεση περισσότερων από 5.000 πολιτών στο κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης της πόλης.

Όπως σημειώνει η περιφερειακή αρχή, τον Ιούνιο του 2021 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαρέων αιτήθηκε να μην χρεωθούν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων τη δαπάνη διακλάδωσης των συνδέσεων, να επιστραφούν τα καταβληθέντα ποσά, καθώς και να διαγραφεί το υπόλοιπο χρεωστικό ποσό, εφόσον το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Με την ένταξη του υποέργου στο Ε.Π. Αττική 2014-2020 επιτυγχάνεται η μη χρέωση των ιδιοκτητών των ακινήτων με τη δαπάνη διακλάδωσης των συνδέσεων, καθώς και η επιστροφή τυχόν ποσών που έχουν ήδη καταβληθεί από τους πολίτες στο πλαίσιο της σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, δήλωσε σχετικά:

«Διαρκής σκοπός μας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων με σύγχρονα έργα και υποδομές προς όφελος της υγείας και του περιβάλλοντος. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, που αξιοποιώντας την κείμενη νομοθεσία και τους πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε στους πολίτες των Μεγάρων την κατασκευή ιδιωτικών συνδέσεων αποχέτευσης στον Δήμο τους, χωρίς οι ίδιοι να επιβαρυνθούν οικονομικά. Με τον τρόπο αυτό λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα της πόλης, οι υποδομές θωρακίζονται και αναβαθμίζονται, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε στο μέλλον προβλήματα με τα λύματα της περιοχής. Στον σχεδιασμό της Περιφέρειας έχουν πάντα τον κύριο ρόλο οι πολίτες, ενώ μέγιστο μέλημά μας αποτελεί το να καλυτερεύσουμε την καθημερινότητά τους. Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Μεγαρέων, Γ. Σταμούλη, για τη συνεργασία και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την εξασφάλιση αυτής της πρόσθετης χρηματοδότησης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet