Ρ. Δούρου για Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας: Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ρ. Δούρου για Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας: Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί

«Για τη Δύναμη Ζωής ο αγώνας κατά των διακρίσεων, ο αγώνας κατά της Ομοφοβίας, της Λεσβιοφοβίας, της Αμφιφοβίας και της Τρανσφοβίας, δεν ήταν και δεν είναι υπόθεση μίας μέρας αλλά κάθε μέρας» αναφέρει η περιφερειακή παράταξη σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας.

Ως διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, η Δύναμη Ζωής υποστηρίζει ότι εφάρμοσε πλήρως την πολιτική της απαγόρευσης διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου. Επίσης, με τη θέσπιση της Χάρτας Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων των Πολιτών το 2016, κατοχύρωσε το δικαίωμα της απαγόρευσης τέτοιων διακρίσεων από τις υπηρεσίες της και τις πολιτικές της. «Και δεν σταμάτησε σε αυτό, γιατί μόνη η μη διάκριση για έναν δημόσιο οργανισμό που επιδιώκει την συμπερίληψη και την αποδοχή όλων των πολιτών, δεν είναι αρκετή» συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση και προσθέτει:

«Έτσι η Περιφέρεια Αττικής, με τη διοίκηση της Ρένας Δούρου, από το 2015, έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων σύμφωνα με τις σχετικές δεσμεύσεις της χώρας και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετέχοντας συστηματικά και σταθερά, σε όλη τη διάρκεια της θητείας της, με σειρά συμβολικών δράσεων, όπως τη φωταγώγηση του κεντρικού κτηρίου της Περιφέρειας το 2015 με τα χρώματα του Athens Pride (ήταν το πρώτο δημόσιο κτήριο που φωταγωγήθηκε έτσι), καθώς και υποστήριξης σειράς εκδηλώσεων. Όπως, με αφορμή το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, την ανάρτηση σχετικού πανό με το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας στα γραφεία της Περιφέρειας, το βάψιμο όλων των διαβάσεων γύρω από την πλατεία Συντάγματος στα χρώματα του Φεστιβάλ, την παραχώρηση του Πεδίου του Άρεως στο σώμα εθελοντισμού του Athens Pride κ.ά.»,

«Ο αγώνας κατά των κάθε είδους προκαταλήψεων που πηγάζουν από την ομοφοβία, τη λεσβιοφοβία, την αμφιφοβία. την τρανσφοβίας είναι αποστολή και αγώνας διαρκείας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι υποχρέωση των Περιφερειών και των Δήμων να συμβάλλουν στην ενίσχυση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως άλλωστε επιβάλλει και το Συμβούλιο της Ευρώπης, του οποίου την προεδρία ανέλαβε μόλις πρόσφατα η χώρα μας. Μπορεί η Ελληνική Προεδρία να γίνει σημείο αναφοράς του αγώνα για ισότητα και σεβασμό, για αποδοχή της ετερότητας, για εμπέδωση του δικαιώματος στη διαφορετικότητα;» δηλώνει η Ρ. Δούρου και συμπληρώνει:

«Η Δύναμη Ζωής θα συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή, με την ίδια ευθύνη με την οποία στη διάρκεια της θητείας της θέσπισε πολιτικές κατά των διακρίσεων. “Όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί”. Ήλθε η ώρα να κάνουμε πράξη, όχι μια μέρα αλλά κάθε μέρα, αυτές τις λέξεις. Έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο για την ισότητα χωρίς διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου. Έναν δρόμο που θα διανύσουμε μαζί για να μην θρηνήσουμε άλλους Zak/Zackie. Το δρόμο του αυτονόητου δικαιώματος όλων στην αξιοπρέπεια».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet