Στα υπό εξέλιξη έργα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου η Φ. Γεννηματά και ο Γ. Πατούλης
Κοινωνία

Στα υπό εξέλιξη έργα ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου η Φ. Γεννηματά και ο Γ. Πατούλης

Την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ., Φ. Γεννηματά, υποδέχθηκε στο εργοτάξιο του Φαληρικού Μετώπου ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, προκειμένου να την ενημερώσει για την πορεία των υπό εξέλιξη έργων ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.

Στο επίκεντρο της ενημέρωσης βρέθηκαν τα έργα της Α’ Φάσης ανάπλασης, προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ, τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συγκοινωνιακά οδικά, τεχνικά έργα, έργα αποστράγγισης οδοστρωμάτων, αντιπλημμυρικά έργα, έργα αποχέτευσης ομβρίων, έργα αποκατάστασης και μετακίνησης δικτύων ΟΚΩ (αγωγοί φυσικού αερίου, ύδρευσης κ.λπ.), καθώς και ορισμένα υδραυλικά έργα εκτός περιοχής, όπως αντλιοστάσια και αγωγοί για τη μόχλευση των νερών του Κηφισού ποταμού, το Κέντρο Ανάκτησης Νερού στον Ελαιώνα, για την άρδευση του μελλοντικού πάρκου, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Όπως επισήμανε ο κ. Πατούλης το έργο προχωρά με ταχείς ρυθμούς και αναμένεται το Φθινόπωρο του 2021 να έχει ολοκληρωθεί η Α’ Φάση ανάπλασης, ενώ, σχετικά με τη Β’ Φάση, υπογράμμισε πως, μετά από συντονισμένες κινήσεις της Περιφέρειας, διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 και αναμένεται να γίνει η δημοπράτηση της Β’ και Γ’ Φάσης, τέλη καλοκαιριού του τρέχοντος έτους.

«Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο μητροπολιτικού χαρακτήρα που έχει μπει πια σε σταθερή τροχιά υλοποίησης» ανέφερε ο κ. Πατούλης και επεσήμανε πως στα έργα της Α’ Φάσης περιλαμβάνονται παρεμβάσεις που θα εκσυγχρονίσουν το οδικό δίκτυο όλου του παραλιακού μετώπου, αλλά και αντιπλημμυρικά, που θα θωρακίσουν αποτελεσματικά τους όμορους Δήμους, από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Α. Ευθυμίου, ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Πατούλη για τη συμβολή του στην εντατικοποίηση των ρυθμών υλοποίησης του έργου, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα έργο-όνειρο ζωής για τους παραλιακούς Δήμους. Την ικανοποίηση του για την εξέλιξη των έργων εξέφρασε και ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δ. Κάρναβος

Αναλυτική παρουσίαση της πορείας του έργου έκανε ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, Αλ. Καλογερόπουλος.

Παρόντες κατά την επίσκεψη ήταν επίσης ο πρώην υπουργός-μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Χρήστος Πρωτόπαππας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και πρώην βουλευτής Τόνια Αντωνίου, η αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα, Δ. Νάνου και οι δήμαρχοι Καλλιθέας, Δ. Κάρναβος και Μοσχάτου-Ταύρου, Α. Ευθυμίου.

Η κ. Γεννηματά, μετά την επίσκεψή της στο εργοτάξιο του παραλιακού μετώπου, δήλωσε:

«Αυτό το έργο στον Φαληρικό Όρμο είναι ένα έργο πνοής για ολόκληρο το Λεκανοπέδιο. Η παράταξή μας το εμπνεύστηκε, το ξεκίνησε και γι’ αυτό το παρακολουθούμε συνεχώς. Ζητήσαμε την άμεση δημοπράτηση της δεύτερης φάσης και σήμερα ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι αυτό θα γίνει μέσα στον Αύγουστο. Χαιρόμαστε που, έστω και με καθυστέρηση δύο ετών, η πίεσή μας και μάλιστα μετά την ερώτηση που έκανα στον ίδιο τον πρωθυπουργό, πιάνει τόπο. Εμείς θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη γιατί θέλουμε να δούμε την ελεύθερη πρόσβαση πια των πολιτών της ευρύτερης περιοχής σε αυτό το μεγάλο έργο, αλλά και τον ουσιαστικό ρόλο των δημάρχων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια».

Ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής:

«Είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε σήμερα την πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ., Φ.  Γεννηματά, σε αυτό το μεγάλο μητροπολιτικό έργο, προκειμένου να την ενημερώσουμε πλήρως, τόσο για την εξέλιξη των έργων της Α’ Φάσης ανάπλασης, που ολοκληρώνεται μέσα στο φθινόπωρο, όσο και για τη δρομολόγηση της δημοπράτησης της Β’ Φάσης ανάπλασης, μέσα στο καλοκαίρι. Ήδη με τις εργασίες της Α’ Φάσης έχουμε δημιουργήσει σημαντικά έργα υποδομής, βάζοντας τις βάσεις για την ουσιαστική θωράκιση των πόλεων του Μοσχάτου και της Καλλιθέας από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

»Θέλω να επισημάνω ότι το συγκεκριμένο έργο για να προχωρήσει, απαιτούσε την επίλυση πολλών προβλημάτων και την αντιμετώπιση πολλών δυσκολιών.

»Σήμερα όμως, είναι όλοι σε θέση να αντιληφθούν πως αυτό το εθνικό έργο έχει μπει σε σταθερή τροχιά υλοποίησης και από όραμα, γίνεται πραγματικότητα.

»Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω την κ. Γεννηματά για την επίσκεψή της εδώ, αλλά και για την συνεισφορά της στην υλοποίηση του έργου, συντάσσοντας τις δικές της δυνάμεις με τη δική μας μεγάλη προσπάθεια, καθώς επίσης να ευχαριστήσω και τους δημάρχους Μοσχάτου-Ταύρου, Α. Ευθυμίου και Καλλιθέας, Δ. Κάρναβο, αλλά και τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας που εργάζονται συστηματικά και εντατικά για να προχωρά γρήγορα και σωστά το έργο».

Ο κ. Ευθυμίου δήλωσε:

«Υποδεχθήκαμε σήμερα στις πόλεις μας και ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κ. Γεννηματά, η οποία είναι και βουλευτής του Νότιου Τομέα Αττικής, για ένα μεγάλο έργο που αφορά όλη την Αττική, που αφορά όλη την Ελλάδα. Εγώ θα ήθελα να την ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τις παρεμβάσεις της, που συνετέλεσαν ώστε να προχωρήσει το έργο, να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη, τον κ. Πατούλη, για τις σημερινές του εξαγγελίες και να πω ότι είναι μία πολύ μεγάλη νίκη και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να συνεχιστεί αυτό το έργο. Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλες τις πολιτικές παρατάξεις και του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Δημοτικών Συμβουλίων, αλλά και όλων των κομμάτων, που στάθηκαν στο πλάι μας, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί αυτό το έργο. Σας ευχαριστώ πολύ».

Ο κ. Κάρναβος τόνισε:

«Υποδεχθήκαμε σήμερα την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, την κ. Γεννηματά, η οποία συνείσφερε, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα και οι άλλες παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου στο να προχωρήσει αυτό το έργο. Ο περιφερειάρχης Αττικής, σήμερα, δεσμευόμενος για την άμεση δημοπράτηση τον Αύγουστο των έργων της Β’ Φάσης, αλλά και την ολοκλήρωση των έργων της Α’ Φάσης εντός του έτους, αλλά και τη συμμετοχή των Δήμων μας στη διαχείριση του νέου φορέα, ικανοποίησε στην πραγματικότητα τα αιτήματα των Δήμων. Το έργο αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και αναμένουμε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, ώστε να το υποδεχτούν με τον καλύτερο τρόπο οι πολίτες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet