Στις εκδηλώσεις για την 138η Επέτειο Απελευθέρωσης της Θεσσαλίας ο περιφερειάρχης Αττικής
Κοινωνία

Στις εκδηλώσεις για την 138η Επέτειο Απελευθέρωσης της Θεσσαλίας ο περιφερειάρχης Αττικής

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, παρέστη σήμερα, Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019, στις κεντρικές εκδηλώσεις που έγιναν από την Ένωση Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Πανθεσσαλική Στέγη» για την 138η Επέτειο Απελευθέρωσης της Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο της τιμητικής εορταστικής εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε Πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Γαλανού και Χαιρεφώντος στην Πλάκα.

Ο περιφερειάρχης Αττικής στον χαιρετισμό του επισήμανε μεταξύ άλλων: «Χαιρετίζω με πατριωτικό δέος την επετειακή εκδήλωση για τα 138 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας μας. Επέτειος – σύμβολο για τη δύναμη ψυχής των Θεσσαλών και όλων των Ελλήνων, μία επέτειος ομοψυχίας των απανταχού Θεσσαλών, ποτισμένη από την αγάπη για τη θεσσαλική γη που βάφτηκε με το αίμα των προγόνων μας. Τιμούμε τους προγόνους μας, τιμούμε την πολιτισμική μας κληρονομιά, τιμούμε την ίδια την Ελλάδα».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πομπή παραδοσιακών αγημάτων, η οποία κατέληξε στο Μνημείο του «Άγνωστου Στρατιώτη» στην πλατεία Συντάγματος, όπου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρα, των βουλευτών Γ. Κωτσού, Α. Σκόνδρα και Χ. Μπουκώρου, του περιφερειάρχη Θεσσαλία, Κ. Αγοραστού, του προέδρου της Ένωσης Θεσσαλικών Σωματείων Αττικής «Πανθεσσαλική Στέγη», Σ. Κούτρα, του εκτελεστικού γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, Γ. Σελίμη, πλήθους κόσμου, εκπροσώπων της πολιτικής, της Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας και φορέων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet