Στο πλευρό της Πυροσβεστικής η Περιφέρεια για την αντιμετώπιση των μεγάλων πυρκαγιών στην Αττική
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Στο πλευρό της Πυροσβεστικής η Περιφέρεια για την αντιμετώπιση των μεγάλων πυρκαγιών στην Αττική

Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει από την πρώτη στιγμή τις προσπάθειες για την καταστολή των πυρκαγιών που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στην ευρύτερη περιοχή της Σταμάτας, στον Βύρωνα και στην Πάρνηθα.

Στην περιοχή της Σταμάτας, στην Ανατολική Αττική, μετέβη από την πρώτη στιγμή ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Β. Κόκκαλης, o αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Ν. Πέππας και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Αθ. Αυγερινός. Στο μέτωπο της φωτιάς βρίσκονται αυτή την ώρα, συνδράμοντας το έργο της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, 21 υδροφόρες, 4 ερπυστριοφόρα μηχανήματα έργου και 3 φορτηγά. Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον κ. Κόκκαλη προκειμένου να ενημερώνεται για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση.

Λόγω της πυρκαγιάς, έχουν ήδη εκκενωθεί περιοχές του Δήμου Διονύσου, ενώ γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλες τις δυνάμεις για την αποφυγή επέκτασης της πυρκαγιάς στο Πεντελικό Όρος.

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει, λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, προληπτικά υδροφόρες και οχήματα σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς. Στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στα σημεία που ξέσπασαν πυρκαγιές και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Β. Κόκκαλη και τους υπευθύνους της Πυροσβεστικής.

Με αφορμή τις πυρκαγιές ο περιφερειάρχης δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται επί ποδός ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, συνδράμοντας με όσα μέσα διαθέτουμε στο δύσκολο έργο της κατάσβεσης. Η Περιφέρεια Αττικής, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πορεία αντιμετώπισης των  πυρκαγιών και των επιπτώσεών τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet