Συνάντηση του Γ. Πατούλη με τον πρόεδρο του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης
Κοινωνία

Συνάντηση του Γ. Πατούλη με τον πρόεδρο του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η οικοδόμηση ανθεκτικών δημοκρατικών θεσμών με τη βελτίωση της θέσης των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών σε Εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με κεντρική φιλοσοφία την αρχή της εγγύτητας, αποτέλεσε κοινό σημείο αναφοράς στη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Αττικής και α’ αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ Γ. Πατούλης με τον Leendert Verbeek, πρόεδρο του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του περιφερειάρχη Αττικής, συμμετείχαν ο Rafael Benitez, διευθυντής Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, ο Κωνσταντίνος Κουκάς, αντιπρόεδρος στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και δήμαρχος Μυκόνου, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Γιάννης Σελίμης και υπηρεσιακά στελέχη.

Στο πλαίσιο της συζήτησης επισημάνθηκε ότι, οι πολλαπλές κρίσεις της εποχής μας, όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η συνεχόμενη απειλή της κλιματικής αλλαγής, η μετανάστευση και τα προβλήματα σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, δημιουργούν αυξανόμενη ένταση στις κοινωνίες. Κλειδί στην καλύτερη διαχείριση των ζητημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες είναι η οικοδόμηση ανθεκτικών δημοκρατικών θεσμών και η ενεργοποίηση των πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet