Συνεχίστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από την Περιφέρεια Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συνεχίστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι από την Περιφέρεια Αττικής

Πάνω από 150 δειγματοληπτικούς ελέγχους για  λοίμωξη από τον ιό SARS COVID -19 σε επιβάτες που επέστρεψαν στην Αττική από τις διακοπές τους διενήργησαν την Τρίτη 18/8 τα ειδικά κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, τα οποία θα βρίσκονται σε μόνιμη βάση, καθημερινά, στο λιμάνι του Πειραιά.

Ειδικότερα, με στόχο την καλύτερη προστασία των πολιτών και τον περιορισμό του κινδύνου διασποράς των μολύνσεων, τα κλιμάκια θα βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά και θα διενεργούν ελέγχους τις εξής ώρες:

  • Αύριο Τετάρτη 19 Αυγούστου στις 14.40 μ.μ στην Πύλη Ε7 (Άφιξη Blue Star Patmos).
  • Την Πέμπτη 20 Αυγούστου  στις 10.10 π.μ στην Πύλη Ε1 (Άφιξη Blue Star Chios).
  • Την Παρασκευή 21 Αυγούστου στις 14.40 μ.μ στην Πύλη Ε7 (Άφιξη Blue Star Patmos).
  • Το Σάββατο 22 Αυγούστου στις 14.40 μ.μ. στην Πύλη Ε7 (Άφιξη Blue Star Patmos).
  • Την Κυριακή 23 Αυγούστου στις 10.45 π.μ. στην Πύλη Ε1 (Άφιξη Blue Star Chios).

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε εθελοντική βάση, σε ταξιδιώτες με ύποπτα συμπτώματα για λοίμωξη από ιό SARS COVID-19, όπως πυρετός ή βήχας, με έμφαση σε αυτούς που επιστρέφουν από προορισμούς που κρίνονται ότι έχουν υψηλή επικινδυνότητα.

Τα αποτελέσματα θα αξιολογούνται από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής – ΙΣΑ στο πλαίσιο της στρατηγικής εκτίμησης της πορείας της πανδημίας της λοίμωξης COVID-19.

Σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισημαίνει τα εξής: «Θα κάνουμε όσους ελέγχους χρειαστεί προκειμένου να συμβάλλουμε στοχευμένα στην αποτελεσματική προστασία των πολιτών και της Αττικής μας και αναλόγως να προσαρμόσουμε τις δράσεις μας το επόμενο διάστημα. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που συμμετέχει, τους εθελοντές για την πολύτιμη συνδρομή τους αλλά και τις λιμενικές αρχές του Πειραιά για την αμέριστη βοήθεια  και στήριξη στην προσπάθειά μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet