Συνεχίστηκε η διενέργεια rapid tests σε ειδικά σχολεία της Καλλιθέας και ΜΦΗ σε Χολαργό και Αθήνα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Συνεχίστηκε η διενέργεια rapid tests σε ειδικά σχολεία της Καλλιθέας και ΜΦΗ σε Χολαργό και Αθήνα

Ειδικά σχολεία αλλά και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων επισκέφθηκαν σήμερα (12/3) οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, προκειμένου να διενεργήσουν rapid tests, στο πλαίσιο της Δράσης «Ιπποκράτης» που υλοποιείται σε όλη την Αττική, όπως ενημερώνει η περιφερειακή αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, διενεργήθηκαν πάνω από 250 rapid tests σε εργαζόμενους και άτομα που φοιτούν ή φιλοξενούνται στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και στο Ειδικό Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Καλλιθέα αλλά και σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Χολαργό και στο κέντρο της Αθήνας.

Η σχετική Δράση θα συνεχιστεί για ακόμα τρεις εβδομάδες και μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί πάνω από 4.000 rapid tests και μοριακοί έλεγχοι σε διάφορες δομές της Αττικής, με προτεραιότητα τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, επισημαίνει η διοίκηση.

Η περιφερειακή αρχή σημειώνει ότι τα θετικά περιστατικά που ανευρέθηκαν, επανεξετάστηκαν άμεσα και με μοριακή τεχνική, και επιβεβαιώθηκαν ως θετικά στο σύνολό τους, γεγονός που αποδεικνύει την υψηλή πιστότητα των rapid tests που επέλεξε να προμηθευθεί η Περιφέρεια Αττικής.

Στο πλαίσιο της Δράσης υπάρχει συνεχής συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, στον οποίο παρέχεται ενημέρωση για τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών, προσθέτει η διοίκηση.

Συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ είναι ο δρ. Πάνος Ευσταθίου.

Ο  περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά:

«Λαμβάνουμε στοχευμένα προληπτικά μέτρα με προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες πολιτών, που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους, ενισχύοντας το δίχτυ προστασίας τους, επενδύοντας στην πρόληψη και στη μέθοδο των γρήγορων ιχνηλατήσεων. Μέσα από τη διενέργεια χιλιάδων rapid tests, αλλά και μοριακών ελέγχων σε όλη την Αττική, με προτεραιότητα τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, στοχεύουμε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού, ανακόπτοντας την αλυσίδα μεταδοτικότητας. Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε».

Προσεχείς Δράσεις

13/3/2021

  1. Ιερός Ναός Αγ. Νικολάου, Πλατεία Αγ. Νικολάου 7, Κ. Πατήσια.
  2. ΜΦΗ Ελληνικός Βιβλικός Σύνδεσμος «ΛΩΙΣ», Ιωνίας 46 και Λεβιδίου, Κηφισιά.
  3. ΜΦΗ «Αγκάλη», Πέτρου Ράλλη 136, Νίκαια.

14/3/2021

  1. Ιερός Ναός Προφήτου Δανιήλ, Λεωφ. Αθηνών 117, Μεταξουργείο.
  2. Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών, Λεωφ. Κηφισιάς 137, Αμπελόκηποι.

Οι έλεγχοι καθημερινά ξεκινούν στις 10 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 14:30, καταλήγει περιφερειακή αρχή.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet