Τέθηκε σε λειτουργία η σύγχρονη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφέρειας Αττικής
Κοινωνία

Τέθηκε σε λειτουργία η σύγχρονη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφέρειας Αττικής

Παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, τέθηκε σήμερα (4/1) σε λειτουργία η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφέρειας, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στη συγκεκριμένη αίθουσα με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ειδικών συστημάτων επικοινωνίας, προβολής και παρουσίασης μπορούν να πραγματοποιούνται διασκέψεις, τηλεδιασκέψεις, παρουσιάσεις και ενημερώσεις. Μάλιστα, η επιλογή των μηχανημάτων έγινε με κεντρικό σκοπό τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, επισημαίνει η διοίκηση.

Ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του, καθώς η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει πλέον μια σύγχρονη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί ως πολυχώρος και επισήμανε:

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός συνεχίζεται. Η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει ένα meeting room, το οποίο, με τη χρήση της τεχνολογίας και των ψηφιακών μέσων, μπορεί να αξιοποιηθεί ως χώρος πολλαπλών χρήσεων. Ο συνδυασμός των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων και των δυνατοτήτων διασύνδεσης κάνει το συγκεκριμένο χώρο μοναδικό για τα δεδομένα της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Ευχαριστώ όλα τα στελέχη της Περιφέρειας που συνέβαλαν για να υλοποιηθεί αυτό το εγχείρημα». 

Κατά τη δοκιμαστική λειτουργία των συστημάτων στην αίθουσα παρόντες ήταν η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μ. Κουρή, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Ν. Πέππας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χ. Θεοδωρόπουλος, ο εκτελεστικός γραμματέας, Γ. Σελίμης και τεχνικοί.

O εξοπλισμός που εγκαταστάθηκε περιλαμβάνει ολοκληρωμένο σύστημα τηλεδιάσκεψης με διαδραστικό βιντεοπροβολέα, που σε συνδυασμό με τον ειδικό Πίνακα Σμάλτου μετατρέπει την επιφάνεια προβολής σε διαδραστική επιφάνεια αφής ή/και γραφής με ηλεκτρονικούς ή κλασικούς μαρκαδόρους, ενώ συνοδεύεται από σύστημα κάμερας και ήχου με αυτόματη εστίαση στους συμμετέχοντες και αρθρωτό ήχο, όπως αναφέρει η περιφερειακή αρχή. Στην οθόνη υπάρχει η δυνατότητα προβολής τεσσάρων διαφορετικών στοιχείων και πληροφοριών και το υλικό που προβάλλεται μπορεί να εκτυπωθεί άμεσα, ενώ ειδική οθόνη μπορεί να σκανάρει έγγραφα και φωτογραφικό υλικό και να τα παρουσιάσει σε πραγματικό χρόνο στην κεντρική οθόνη, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet