Τηλεδιάσκεψη Γ. Πατούλη με αντιπεριφερειάρχες για τον συντονισμό δράσεων κατά του κορωνοϊού
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Τηλεδιάσκεψη Γ. Πατούλη με αντιπεριφερειάρχες για τον συντονισμό δράσεων κατά του κορωνοϊού

Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης με τους χωρικούς και θεματικούς αντιπεριφερειάρχες συγκάλεσε σήμερα 19/3 ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε ο καλύτερος συντονισμός δράσεων για την αποτελεσματικότερη υποστήριξη τόσο των πολιτών -κυρίως αυτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες- όσο και των Δήμων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Μαζί με τον κ. Πατούλη, στα γραφεία της Περιφέρειας, παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Ν. Πέππας και η αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μ. Κουρή.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε επιτυχώς με την πλατφόρμα e:Presence του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο κ. Πατούλης, αφού επισήμανε ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες, ζήτησε από όλους τους αντιπεριφερειάρχες να επικοινωνήσουν, στον μεγαλύτερο βαθμό, τις δράσεις της Περιφέρειας με στόχο τη διευκόλυνση και στήριξη των πολιτών, αλλά και την ανάγκη να μείνουν οι πολίτες στα σπίτια τους προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες διασποράς του ιού. Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε ότι θα διανεμηθεί λογότυπος της Περιφέρειας με τη σχετική παρότρυνση, ενώ θα αναρτηθούν και ανάλογα μηνύματα σε πινακίδες εντός επικράτειας της Αττικής, κατόπιν σχετικών οδηγιών που έδωσε προς την αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών.

«Έχουμε αναλάβει στοχευμένες πρωτοβουλίες που αποδίδουν καρπούς και θα συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ πολύ έγκαιρα απευθύναμε συστάσεις για την ενίσχυση των προληπτικών μέτρων (κλείσιμο σχολείων, παιδικών χαρών, ΚΑΠΗ) που υιοθετήθηκαν άμεσα» τόνισε και εστίασε στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καθώς ήδη την αξιοποιούν πάνω από 22.000 μαθητές τους Δημοτικού και του Γυμνασίου.

«Πρέπει όλοι να είμαστε σε μία συνεχή επαγρύπνηση και να λειτουργούμε σαν μία γροθιά, προκειμένου να μην αισθάνεται κανείς πολίτης μόνος του», επεσήμανε.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι «η Περιφέρεια Αττικής θα συνδράμει με προσωπικό το υπουργείο Ανάπτυξης και τον ΕΦΕΤ προς αντιμετώπιση των φαινομένων αισχροκέρδειας».

Παράλληλα, με στόχο την καλύτερη προστασία των πολιτών, ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή να κλείσει το πάρκο Τρίτση, ενώ θα εξεταστεί η λήψη περιοριστικών μέτρων, καθώς και το ενδεχόμενο προβολής οδηγιών προστασίας των πολιτών σε γιγαντοοθόνες και σε άλλους ανοιχτούς χώρους όπως είναι ο Υμηττός, η Πάρνηθα και το Πεδίο του Άρεως.

Ενίσχυση των Δήμων με υλικά προστασίας από τον κορωνοϊό

Εν τω μεταξύ, με δεδομένες τις σοβαρές ελλείψεις που παρατηρούνται σε μάσκες, αντισηπτικά και γάντια, αλλά και την πληθώρα σχετικών αιτημάτων για απαιτούμενες προμήθειες από Δήμους, ο κ. Πατούλης διαμήνυσε προς τους αντιπεριφερειάρχες ότι η Περιφέρεια έχει προμηθευτεί επαρκή ποσότητα γαντιών ενώ έχει προχωρήσει και στην παραγγελία 200.000 μασκών προστασίας, υπενθυμίζοντας ότι έχουν διατεθεί τις τελευταίες μέρες σημαντικές ποσότητες σε Σώματα Ασφαλείας, σε ιατρούς αλλά και σε υπηρεσίες Δήμων. Επιπροσθέτως, ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες μέρες η Περιφέρεια θα έχει στη διάθεσή της 100.000 ατομικές και 30.000 επιτραπέζιες συσκευασίες αντισηπτικών, για την υποστήριξη των Δήμων.

Ο περιφερειάρχης, ακόμη, ζήτησε από τους αντιπεριφερειάρχες να επικοινωνήσουν με τους Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων με στόχο να γίνει μία χαρτογράφηση των αναγκών, καταγραφή των αιτημάτων και στη συνέχεια να ακολουθήσει ο ισότιμος καταμερισμός των υλικών.

Στήριξη ευπαθών ομάδων

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που λαμβάνει η Περιφέρεια για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται η προμήθεια 350 φορητών υπολογιστών προκειμένου να δοθούν σε παιδιά οικογενειών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Παράλληλα, τόνισε ότι με δεδομένη την αδυναμία να εκτελούνται τα κοινωνικά και εκκλησιαστικά συσσίτια, εξετάζονται τρόποι να φτάνουν τα γεύματα στις οικίες των ευπαθών πολιτών. Προς αυτή την κατεύθυνση ζήτησε από τους αντιπεριφερειάρχες να καταγράφουν ανάγκες πολιτών, με στόχο την καλύτερη υποστήριξή τους, αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Αιμοδοσία

Με αφορμή την τεράστια έλλειψη αίματος, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες υπάρχει ήδη η δράση «Όλοι Μαζί Μπορούμε». Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε τη συνδρομή των αντιπεριφερειαρχών στην έκκληση που απεύθυνε προς τους Δήμους να καθορίσουν χώρους και ημέρες διεξαγωγής της αιμοδοσίας, κάτω από προϋποθέσεις.

Λειτουργία λαϊκών αγορών 

Κατά τη συζήτηση αντιπεριφερειάρχες αναφέρθηκαν στη λειτουργία των λαϊκών αγορών και επεσήμαναν ότι διαπιστώνεται πως δεν τηρούνται τα μέτρα ασφάλειας και πρόληψης, ενώ συγκεκριμένες ώρες υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός πολιτών.

Ο περιφερειάρχης τους ενημέρωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσο μπορεί να αποφευχθεί το κλείσιμό τους, με τη λήψη μέτρων μη συγχρωτισμού.  

Ολοκληρώνοντας την τηλεδιάσκεψη, ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής θα συνεχιστούν προκειμένου να ενισχυθεί το δίχτυ προστασίας των πολιτών και η διευκόλυνση των εργαζομένων σε όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet