Τη Δευτέρα 18/5 ξεκινά ο 8ος κύκλος αντικουνουπικών ψεκασμών στον Βόρειο Τομέα Αθηνών
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Τη Δευτέρα 18/5 ξεκινά ο 8ος κύκλος αντικουνουπικών ψεκασμών στον Βόρειο Τομέα Αθηνών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα βιολογικών εφαρμογών της Περιφέρειας Αττικής για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε ρέματα της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών.

Από την έναρξη του προγράμματος έχουν υλοποιηθεί πέντε εφαρμογές ψεκασμών προνυμφοκτονίας, ενώ ο όγδοος κύκλος ξεκινά τη Δευτέρα 18/05/2020 σε ρέματα των Δήμων Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής, Παπάγου – Χολαργού και Νέας Ιωνίας.

Η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, δήλωσε σχετικά:

«Για τη διοίκηση της Περιφέρεια Αττικής τα ζητήματα προάσπισης της Δημόσιας Υγείας αποτελούν μέγιστη προτεραιότητα. Ήδη υλοποιείται από τις αρχές Μαρτίου εκτεταμένο πρόγραμμα ψεκασμών, το οποίο με τις άμεσες ενέργειες του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη, ενισχύθηκε με δέκα επιπλέον εφαρμογές ψεκασμών σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

»Παράλληλα, η πρωτοβουλία του περιφερειάρχη για τη δημιουργία του Παρατηρητήριου Ψεκασμών και η ανάπτυξη ειδικού προγράμματος τριετούς συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του “Μπενάκειου” Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου, θα μας δώσει μια καλύτερη χαρτογράφηση των επιμέρους αναγκών ώστε να αποφασίζεται έγκαιρα εάν απαιτούνται και επιπλέον ενέργειες για την καταπολέμηση των κουνουπιών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet